BROTT Rättegången mot Morgan Johanssons hustru, den Säpoanställda Emelie Johansson, inleddes under onsdagen. Johansson åtalas för att ha utnyttjat Säpos databas för att leta information om sin dåvarande pojkvän.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Säpo-agenten Emelie Johansson (tidigare Karlsson), som på nyårsafton förra året gifte sig med den ökände tidigare justitieministern Morgan Johansson, åtalades för dataintrång. Bakgrunden är att fru Johansson ska ha gjort en registerslagning på en Säpo-medarbetare som samtidigt var hennes pojkvän.

Under onsdagen inleddes rättegången mot Emelie Johansson, vilket Nyheter Idag rapporterar om. Enligt tidningen är det oklart varför Emelie Johansson ska ha gjort slagningen, som ska ha skett i oktober 2018. Själv påstår hon att det var pojkvännen i fråga som uppmanat henne att göra det efter en diskussion om hans säkerhetsklassning. Expojkvännen hävdar dock att Emelie Johansson gjorde slagningen på eget initiativ.

Att det tidigare paret är oense kan eventuellt förklaras med att förhållandet upplöstes i en hel del dramatik. Nyheter Idag skriver:

Av förhören med kvinnan och pojkvännen framkommer att relationen inte avslutades med några varma känslor och båda två beskyller den andre för diverse saker, som att ha skrivit skit om den andre på webbforumet Flashback.

Morgan Johansson försvarar hustrun

Morgan Johansson har tidigare hävdat att expojkvännen anmälde Emelie Johansson för det misstänkta dataintrånget för att ”göra livet surt” för henne. Han har också påstått att expojkvännen var en högt uppsatt Säpoboss och att hustrun endast trodde att hon ”följde order”. Det har dock visat sig att han inte på något sätt var överordnad Emelie Johansson i spionorganisationen, vilket dock Morgan Johansson själv var vid tillfället i egenskap av justitieminister.

Enligt ett yttrande från Säpos personalansvarsnämnd kommer Emelie Johansson inte att skiljas från sin anställning i händelse av fällande dom.