INRIKES Den tidigare Säpo-agenten Emelie Johansson, som nyligen gifte sig med Morgan Johansson (S), åtalas för att ha gjort en olovlig slagning i Säpos databas. Bakgrunden tycks vara omfattande relationsdrama kring Säpo-kvinnan.

Den tidigare Säpo-agenten Emelie Johansson gifte sig nyligen med den fjorton år äldre och flera centimeter kortare politikern Morgan Johansson (S), som var den förra regeringens ökände justitieminister. Emelie Johansson (tidigare Karlsson) har en bakgrund på Säpo, där hon enligt en stämningsansökan hos Solna tingsrätt gjort en olovlig slagning i Säpos registerkontrolldatabas (RKBAS).

Samnytt har tagit del av åtalet och skriver att den åtalade slagningen enligt gärningsbeskrivningen ska ha utförts ”avseende en person med vilken hon hade ett parförhållande eller i vart fall en kärleksrelation”.

Den ska dock ha skett 2018, vilket innebär att det inte var Morgan Johansson hon sökte på. Istället rör det sig om en annan Säpo-anställd som Säpo-kvinnan haft en relation med. Till sitt försvar hävdar Emelie Johansson att hon blivit beordrad att göra slagningen av en överordnad på Säpo, som hon dessutom varit gift med.