INRIKES Sveriges ÖB Micael Bydén försvarade sin relation med polischefen Linda Staaf när han intervjuades av Sveriges Radio.

Under torsdagen gästade Sveriges överbefälhavare Micael Bydén P4 Extra för att diskutera kriget i Ukraina och hur Sverige rustar upp militärt inför anslutningen till Nato. Men han fick också frågor om sitt privatliv.

Som Stoppa Pressarna har kunnat avslöja lämnade Bydén sin hustru efter 23 års äktenskap för den hemliga älskarinnan Linda Staaf i samband med att hon var färdig med polischefen Mats Löfving. På frågan om han någonsin ”tvekade” och tänkte att han ”satsat på fel häst” svarar Bydén:

— Absolut inte.

ÖB får också frågor om hur Försvarsmakten hanterar relationer på arbetet. Men enligt Bydén är det helt okej eftersom de jobbar på två helt skilda myndigheter.

— Vi har våra respektive jobb. Vi hanterar ärenden och information som är säkerhetsklassad. Vi har inga problem med det, jag jobbar i min värld och vet vad som gäller för mig och det är samma för henne. Det är inte så att vi blandar det privata och det vi jobbar med utan det här kan vi.

Bydén beskriver också relationen med Staaf som en ”förändrad familjesituation”.

— Då anmäler man det och det har jag gjort. Det är säkerhetstjänsten i Försvarsmakten som tittar på det här och har gjort så. Det är en säkerhetsprövning för särskilda befattningshavare.

Enligt Bydén har MUST ”tittat på” hans relation med Linda Staaf och ”vidtagit rutinåtgärder”.

— Något mer än så har jag inte att säga om detta, konstaterar ÖB.