POLITIK Morgan Johansson tycker att regeringen har gjort alldeles för lite för att lösa den pågående diplomatiska situationen. Han kräver nu även att Richard Jomshof avgår ifrån sin post som justitieutskottets ordförande.

Under torsdagen samlades utrikesutskottet för att informeras om hur regeringen arbetar med den diplomatiska krisen. Tobias Billström berättade under mötet vad regeringen gjort för att lugna ned situationen.

— Jag har bland annat informerat om efterbörden efter stormningen av den svenska ambassaden i Bagdad och de åtgärder som regeringen har vidtagit med anledning av detta, både före och efter, säger Tobias Billström efter mötet.

Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Morgan Johansson tycker att regeringen har gjort alldeles för lite för att lösa situationen. Han menar även att de gjort sig otillgängliga för media under flera dagar. Morgan Johansson kräver även att Richard Jomshof avgår, då han lagt ut ett inlägg på Twitter som Morgan Johansson menar bidrar till att läget blir ännu allvarligare.

”Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed”, ska Jomshof bland annat ha skrivit i tweeten.

— Det är precis den här typen av retorik från Sverigedemokraterna som bidrar till att läget blir ännu allvarligare. Jag menar på att det är helt omdömeslöst som Richard Jomshof har gjort, och han kan inte sitta kvar på sin post efter det här, säger Morgan Johansson.