MASSINVANDRING. Onsdagen var en rekorddag för asylmottagande i Sverige. Under dagen kom 1800 asylansökningar in till Migrationsverket.

Under veckan tog Sverige emot 8 428 asylansökningar och bara under onsdagen kom 1800 ansökningar in till Migrationsverket. Det var en rekorddag i Sverige för asylmottagande under en dag. Orsaken till massansökningarna under onsdagen beror på försämrade förhållanden i Tyskland, enligt Migrationsverket.

— Över 40 000 rapporteras bo i tält i Tyskland nu, många blir inte registrerade och det har varit hundratals bränder på asylförläggningar i Tyskland, som dessutom har långa handläggningstider. Allt sammantaget gör att vi ser att många lämnar Tyskland, säger ställföreträdande generaldirektör, Mikael Ribbenvik på Migrationsverket.

Samtidigt meddelade asylmyndigheten att det att brist på boenden till invandrarna och därför har man nu valt att inhysa dem på flera olika kontor runtom i landet. Bland annat skulle cirka hundra asylsökande köras med buss från Malmö till Norrköping, för att sova i Migrationsverkets huvudkontors reception.

Enligt Ribbenvik är det 5000 asylsökare som väntar i Rostock för att ta kunna ta sig över till Sverige.

Källa:
Antalet asylsökande rekordstort i dag


  • Publicerad:
    2015-11-05 07:45