USA. Donald Trumps jurist Sidney Powell kallar USA:s valsystem försåtligt korrupt. Hon hävdar att det nu finns graverande bevis mot Demokraterna för systematiskt valfusk. Enligt Powell har Trump bestulits på flera miljoner röster.

Offentliga dokument visar att de digitala röstningsmaskinerna som tillhandahålls av Dominion Voting och som använts i 2 000 valdistrikt i 30 stater i USA under det senaste valet, har allvarliga brister.

Det kallas ofta ”glitches” – buggar – när det uppstår problem med röstningsmaskinerna, problem som valförrättare försöker korrigera, och flera sådana uppstod på själva valdagen. Röstningsmaskinerna kan också uppdateras på distans. Detta är enligt röstningsföretaget Dominion själva inte tillåtet, men det har ändå förekommit i valdistrikt i årets val, så sent som dagen innan valdagen den 3 november.

— Det finns inget sådant som en ”glitch”, det är en term vi använder för att dölja problem, säger Ion Sancho, som var valchef för delstaten Florida mellan 1988 och 2016, i HBO:s dokumentär om valpåverkan Kill Chain: The Cyber War on America’s Elections som kom ut tidigare i år.

”Buggarna” kan exploateras – eller till och med byggas in i röstningssystemen – så att fusk underlättas.

”Extremt omfattande valfusk”
Nordfront har rapporterat om uppdagade fel i mjukvaran som i årets presidentval givit röster till Demokraterna istället för till kandidater företrädande  Republikanska partiet.

I går berättade Nordfront att Trumps advokat, den tidigare borgmästaren i New York Rudy Giuliani, att han har bevis som kommer att ge Trump segern i presidentvalet.

— I varenda delstat som Trump förlorade knappt, vann han egentligen med två-tre procent, säger Giuliani.

Sidney Powell som tillhör president Donald Trumps juridiska arbetsgrupp hävdar i intervjuer med Fox News att man nu har så mycket bevis för valfusk i det senaste amerikanska valet, att allt prat om att Joe Biden vann folkets röster kommer att tystna.

Peter Neffenger som är chef och med i styrelsen för mjukvaruföretaget SmartMatic som gör röstningsprogramvaran, ingår även i Joe Bidens övergångsgrupp [till presidentposten], säger Powell.

— Vi kommer med bevis som kullkastar valresultaten i många delstater, fortsätter hon.

— President Trump vann inte med bara tusentals röster, utan med miljontals röster som byttes ut av den här mjukvaran som utformades för detta specifika syfte, hävdar Sidney Powell.

Hon hänvisar till källor som härstammar från SmartMatic och Dominion som levererar röstningssystemen, som för Trumps juridiska arbetsgrupp visat varför röstningssystemet är konstruerat som det är: Det är skapat för att rigga val och man har använt systemet i andra länder och exporterat i rena vinstintressen, där det sålts till dem som velat betala för att kunna rigga sina egna val.

Sidney Powell namnger Hugo Chavez i Venezuela.

— De har gjort det medvetet och vi har bevis för att det hände i Kalifornien 2016, det bara forsar in bevis nu.

Kritiserar regeringen och CIA
— Stora summor pengar i hundramiljonerdollarklassen har delats ut som betalning till tjänstemän som köpt mjukvaran, familjemedlemmar, och vad jag skulle kalla valförsäkringar, eftersom de vet att de kan vinna val om de använder den programvaran; och jag kan inte uttrycka hur rosenrasande jag är på vår regering för att inte ha brytt sig om klagomål, även från demokrater, under de senaste årens lopp, rasar Powell.

Powell uttrycker stor misstro mot de myndigheter som är satta att skydda federationen.

— Det här får mig att undra hur mycket CIA har använt det för sina egna syften, i vissa fall, säger Sidney Powell anklagande, och säger att korrupta guvernörer och statssekreterare är inblandade.

— Vi ska visa hela folket hur rutten situationen verkligen är, säger Sidney Powell till Fox News.

Det finns många sätt att hacka ett USA-val, och det behöver inte göras från Ryssland eller Kina. Fusket kan göras i liten eller stor skala. Den finländska experten på valhackning i USA Harri Hursti visar i Kill Chain några av de sätt som kan användas för att fuska eller på andra sätt störa allmänna val i USA.

Bland annat använder de problemtyngda röstningsmaskinerna sig av gammal datorteknik och Windows gamla sårbara operativsystem Windows XP, som efter 12 år på marknaden slutade stödjas av tillverkaren Microsoft redan 2014:


  • Publicerad:
    2020-11-17 13:24