Signaturen Estelle har på Revolutionära Frontens hemsida skrivit en krönika där hon uppmana läsarna att skända gamla kungars gravar. Orsaken till detta anser Estelle är att ”dagens Sverige präglas av en extremt stark historielöshet”. Hon riktar krönikan mot nationalister som envisas med att hylla ”tyrannkungar” och samtidigt påstår sig kämpa för olika slags friheter. Ironiskt nog väljer hon ett prinsessnamn att signera krönikan med.

Gustav II Adolf.

”Den nationella rörelsens kungafetischism är ironiskt också i den bemärkelsen att Sveriges olika inavlade dårar till konungar genom åren står ansvariga för mer etniska svenskars död än något mångkulturellt dödsinferno någon kan drömma om.” 

Den revolutionära fronten har dock inte vågat löpa linan ut utan har garderat sig med följande formulering: ”Observera att det här är en krönika, och krönikor är aldrig att se som organisationens officiella ståndpunkter” .

Tidigare har Nordfront uppmärksammat att Miljöpartiet lagt en motion om att ta bort kungastatyer eftersom de representerar ”misär och förtryck”. Revolutionära fronten – eller krönikören Estelle för att vara exakt – vill alltså ta det hela ett steg längre:

”Hylla dem som byggt det här landet, hylla dem miljoner arbetare som varje dag, och genom historien släpat det här landet framåt med feta kungar, bankirer och biskopar hängandes på deras axlar! Hylla dina förfäder, skända en konungagrav!”

 


  • Publicerad:
    2012-11-28 23:14