Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RK #26: Sveriges första skolmassaker: “Skjutgalen desperado” sköt vilt bland dansande

Av Larsson, 2018-11-18
radiokungalv@nordfront.se

RADIO KUNGÄLV. Ikväll pratar vi om Sveriges första skolmassaker och enda skolskjutning som ägde rum i Kungälv 1961.

Ikväll kommer vi att prata om skolmassakern på Thorildsskolan som då var ett gymnasium. Gärningsmannen hade klätt i sig cowboykläder och sköt vilt omkring ”som en desperado” enligt media. Dådet orsakade en död och sju skottskadade och gärningsmannens flykt från skolan ledde till Västsveriges dittills största polispådrag.

Vad hände egentligen under dagen och var det fler ”desperados” inblandade? Radio Kungälv har djupdykt i ämnet och har även pratat med Kungälvsbor med insyn som kände både förövare och offer.

Detta och mycket mer i kvällens avsnitt.

Listen to ”RK #26: Sveriges första skolmassaker: ”Skjutgalen desperado” sköt vilt bland dansande” on Spreaker.

Om Radio Kungälv

Radio Kungälv är ett lokalt radioprogram av och för Kungälvsbor med fokus på nyheter, lokalpolitik och historia. Vi sänder live på söndagar 18:00-19:30.

Programmet tar upp lokala nyheter och gör historiska reportage från i första hand Kungälv, men också Bohuslän och Västkusten. Vi tar även in gäster med anknytning till Kungälv med omnejd.

Programmet drivs av Elin Reinhardt (programledare), Fredrik Vejdeland, Daniel Nordberg samt Peter (producent). Elin, Fredrik och Peter återfinns även i programmen Radio Regeringen, Ledarperspektiv samt Lifsferill.

Som nyhetsförmedlare fyller Radio Kungälv ett stort tomrum. Programmet kommer att ta upp ämnen som lokal mainstream-media förvränger eller inte tar upp. Vi beskriver den mångkulturella verkligheten som den ser ut utan skygglappar.

Vi tar gärna in andra röster i programmet och tar tacksamt emot tips på hur vi kan förbättra programmet. Har du insider-information om det mångkulturella kaoset eller andra saker som händer i Kungälv, tveka då inte att kontakta oss. Mejla oss på radiokungalv@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-11-18 15:39