Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RN DIREKT#165: I Knutbys och Åsa Waldaus och den helige Helges namn SWISH: 0700749652

Av Redaktionen, 2020-05-31
redaktionen@nordfront.se

RADIO NORDFRONT. Ikväll gästar Nordfronts kulturskribent Daniel Olofsson för att berätta mer om den ökända, sex- död och våldsbesatta pingstförsamlingen i Knutby som han nyligen skrivit en artikelserie om.

Nordfronts kulturskribent Daniel Olofsson, även känd från det uppskattade webbteveprogrammet Kulturbunkern, har den senaste tiden skrivet en artikelserie i tre delar om den beryktade Filadelfiaförsamlingen i Knutby, som under året huserat kända brottslingar som pastorn Helge Fossmo, ”Kristi brud” Åsa Waldau och ”barnflickan” Sara Svensson.

De mest ökända brotten i Knutby skedde i januari 2004, då Helge Fossmos hustru Alexandra hittades skjuten till döds samtidigt som Fossmos granne, Daniel Linde, gift med en av Fossmos älskarinnor, sköts i bland annat ansiktet men överlevde.

LÄS MER: Knutby #1 – Dödens armé

I media utmålades Helge Fossmo som den stora skurken, som en mäktig man som manipulerat den svaga barnflickan Sara att begå de hemska dåden för att han själv skulle få ensam tillgång till grannens hustru. Men var det verkligen så enkelt? Detta, samt en rad bisarra händelser och fenomen som pågått bakom kulisserna i Knutby kommer Olofsson att berätta mer om ikväll.

Det blir också diskussioner om situationen i USA, där människor med ”mörk hudfärg” revolterar i tiotals städer efter att ännu en kriminell rasfrände avlidit i samband med ett brutalt polisingripande. Vad är det verkligen som händer i USA och är det ett tecken i tiden?

Kvällens program leds av Simon Holmqvist tillsammans med Martin Saxlind, Tobias Lindberg och Pär Öberg. Gästar gör Daniel Olofsson och producent är Max Rosenfors.

Veckan RN-mem:

Väntar du på att Radio Nordfront ska börja? Passa då på att lyssna på det senaste avsnittet av Urkult som släpptes under lördagen:

Nu kan du donera till Radio Nordfront via SWISH: 0700749652

Vi kommer att läsa upp alla donatorers förnamn och meddelanden om sådana finns i följande avsnitt. Skriv ”ej namn” ifall du inte vill ha ditt namn uppläst.

Vid donationer större än 5 000 kronor, kontakta först Radio Nordfront på radionordfront@nordiskradio.se.

Glöm inte att registrera dig på Spreaker så att du kan prenumerera på Radio Nordfronts Spreaker-kanal.

Tänk på att inte skriva något olagligt i chattinläggen på Spreaker, eftersom det inte är redaktionellt material, vilket innebär att du själv är juridiskt ansvarig för dem.

Stöd NTV och Radio Nordfront genom att donera Bitcoins:

Här är Radio Nordfronts bitcoinadress: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Glöm inte att e-posta namn/alias och summa donerad till radionordfront@nordiskradio.se för att bli tackad i Radio Nordfront-sändningarna.

Bitcoin-Profits

Kontantdonationer: Skicka till ”Nordfront Att: Radio Nordfront, Box 52, 77222 Grängesberg”.

Lyssna på direktsändningen:
Listen to ”RN DIREKT#165: I Knutbys och Åsa Waldaus och den helige Helges namn SWISH: 0700749652” on Spreaker.

Radio Nordfront är ett samarbete mellan Nordfront och Nordisk Radio. Budskapet som förs ut i radion kommer i stort att vara i linje med det som framförs i nättidningen och det som diskuteras är ofta sådant som just publicerats på Nordfront. I vissa, ofta mindre viktiga, frågor är dock åsikterna mer personliga.

Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist leder programmet tillsammans med tidningens chefredaktör Martin Saxlind. Andra medarbetare är skribenten Tobias Lindberg samt Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg.

Producent är Nordisk Radios Max Rosenfors.

Radio Nordfront gillar åsikt- och yttrandefrihet. Därför bjuder vi titt som tätt in gäster av alla det slag, alltifrån sympatiskt inställda personer till meningsmotståndare.


  • Publicerad:
    2020-05-31 17:54