Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RN EXTRA: Om den självklara segern över Svenska Akademien SWISH: 0700749652

Av Redaktionen, 2021-04-15
redaktionen@nordfront.se

RADIO NORDFRONT. Radio Nordfront sänder extra med anledning av segern i fallet mot Svenska Akademien.

Idag förlorade yttrandefrihetsmotståndarna i Svenska Akademien mot Nordfront – och dessutom Nordiska motståndsrörelsen – i ett stort mål, när det så kallade klassikerskyddet prövades i en domstol för första gången någonsin.

Svenska Akademien ville processa mot Nordfront för att förbjuda webbtidningen att citera klassiska verk ur den svenska kulturskatten. Domstolen valde dock att lämna Akademiens talan utan bifall.

Ikväll kommenterar Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind, Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist, Nordfronts ansvarige utgivare Markus Hansson samt Radio Nordfronts Pär Öberg domen, i en extrainsatt sändning som startar omkring 20.30.

Nu kan du donera till Radio Nordfront via SWISH: 0700749652

Vi kommer att läsa upp alla donatorers förnamn och meddelanden om sådana finns i följande avsnitt. Skriv ”ej namn” ifall du inte vill ha ditt namn uppläst.

Vid donationer större än 5 000 kronor, kontakta först Radio Nordfront på radionordfront@nordiskradio.se.

Stöd NTV och Radio Nordfront genom att donera Bitcoins:

Här är Radio Nordfronts bitcoinadress: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Glöm inte att e-posta namn/alias och summa donerad till radionordfront@nordiskradio.se för att bli tackad i Radio Nordfront-sändningarna.

Bitcoin-Profits

Kontantdonationer: Skicka till ”Nordfront Att: Radio Nordfront, Box 52, 77222 Grängesberg”.

Lyssna på direktsändningen:

Radio Nordfront är ett samarbete mellan Nordfront och Nordisk Radio. Budskapet som förs ut i radion kommer i stort att vara i linje med det som framförs i nättidningen och det som diskuteras är ofta sådant som just publicerats på Nordfront. I vissa, ofta mindre viktiga, frågor är dock åsikterna mer personliga.

Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist leder programmet tillsammans med tidningens chefredaktör Martin Saxlind. Andra medarbetare är skribenten Tobias Lindberg samt Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg.

Producent är Nordisk Radios Max Rosenfors.

Radio Nordfront gillar åsikt- och yttrandefrihet. Därför bjuder vi titt som tätt in gäster av alla det slag, alltifrån sympatiskt inställda personer till meningsmotståndare.  • Publicerad:
    2021-04-15 20:22