DÖDSFALL. Den legendariske historierevisionisten Robert Faurisson dog på söndagen 89 år gammal.

Det rapporteras att Robert Faurisson dog hastigt i en hjärtattack i sin bostad i Vichy, Frankrike, strax efter hemkomsten från en liten historierevisionistisk konferens som hade hållits i Shepperton, England.

Beskedet kommer från Roberts bror via Lady Michèle Renouf. Lady Renouf är själv en ledande föreläsare om korrigerad 1900-talshistoria. Det var hon som arrangerade konferensen i Shepperton.

Den franske revisionisten Vincent Reynouard som numera lever i exil i Storbritannien, har lagt upp en video som visar hur den lilla konferensen avbryts av den antidemokratiska och våldsbejakande aktivistgruppen Hope Not Hate, som startar brandlarmet och skingrar gruppen av akademiska veteraner.

Turbulens kring Faurissons arbete
Robert Faurissons arbete användes 1978 som expertmaterial i försvar för Heinz Roths förlag, för att visa att Anne Franks dagbok var en förfalskning författad efter kriget av Annes far Otto Frank. Domslutet innebar dock att Heinz Roth förbjöds hävda att dagboken är en förfalskning.

Numera erkänner Anne Franks stiftelse att boken är påhittad, vilket man var tvungna att göra för att få behålla rättigheterna till verket som är en mycket lukrativ kassako i det som den judiske statsvetaren och författaren Norman Finkelstein kallar Förintelseindustrin. De nya internationella engelskspråkiga utgåvorna av dagboksromanen uppger därför flera författarnamn inklusive Otto Frank och Mirjam Pressler, och boken heter numera ”The Diary of a Young Girl”.

Robert Faurisson bötfälldes 1983 i fransk domstol för att han korrekt förklarat att ”[Adolf] Hitler aldrig beordrade och inte heller tillät att någon dödas på grundval av dennes ras eller religion”.

1989 blev han grovt misshandlad av ett gäng som kallade sig Judarnas minnes söner. De sparkade och slog ned Faurisson och bröt käken på honom.

Efter att lagen som förbjuder spridandet av sanningen om ”Förintelsen” infördes i Frankrike 1990, dömdes han 1991 för så kallad förintelseförnekelse. Han förlorade också sin akademiska titel och sin tjänst vid universitetet där han tidigare hade verkat som litteraturprofessor. Faurisson dömdes även senare till höga bötesbelopp för att i iransk television ha sagt sanningen om ”Förintelsen”.

Källor:
Sad, shocking news: Our beloved Robert Faurisson died today
Farage accuses Brendan Cox of backing extremist groups – video
Norman G. Finkelstein (2001): Förintelseindustrin. Ordfront förlag.


  • Publicerad:
    2018-10-22 12:50