UTRIKES. Rysk media uppmärksammar Scanias förre VD Leif Östlings utspel om ett möjligt framtida inbördeskrig i Sverige.

Under helgen sa Scanias före detta VD Leif Östling i en intervju med Swebbtv att massinvandringen kan leda till ett ”krig inne i landet” med bas i Sveriges förorter som militären kan behöva slå ner.

Östling pekade även ut somalier som en särskilt problematisk grupp:

— Vi hade ett antal somalier i Oskarshamn. Det var närmare hundra stycken. De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet igen, säger han.

Han menar även att flera företagsledare ser samma problem med massinvandringen som han.

Nu har även ryska RT skrivit om inbördeskrigsuttalandet. Detta i en artikel vars rubrik frågar sig om Sverige med tanke på massinvandringen står inför just ett inbördeskrig eller, som politiker och journalister under decennier velat hävda; en ljus framtid.

RT skriver dessutom om den statliga hemsida som lockar tredje världenmänniskor till landet genom att marknadsföra sig som ett bidragsland och som uppmärksammats i flera svenska alternativmedier.

Ville förut själv ha tio miljoner invandrare
Efter att invandringskritiska och ”Sverigevänliga” personer lyft fram Leif Östling som ett föredöme kom det snart upp till ytan att han år 2006 hyllade att var tredje anställd på Scania i Södertälje hade invandrarbakgrund samt att Sverige borde ta emot över tio miljoner invandrare.

Källor:
Civil war or bright future? Sweden beckons more migrants with ‘land of benefits’ website as ex-Scania CEO predicts grave conflict
Leif Östling varnar för inbördeskrig i Sverige


  • Publicerad:
    2019-10-29 23:15