MEDIA. Rysk media uppmärksammar att en judisk journalist i Sverige är upprörd över att ha fått sin näsa förstorad i sin ID-handling.

Alternativ media uppmärksammade förra veckan att den i Sverige boende judiska journalisten Annika Hernroth-Rothstein – som bland annat skriver för Jerusalem Post och Washington Examiner – skrivit upprörda inlägg på Twitter. Anledningen var att hennes nyligen införskaffade ID-kort pryddes av en kraftigt förstorad näsa.

Nu har statliga ryska mediekanalen RT uppmärksammat nyheten. De noterar att den judiska journalisten får stöd av en del personer, bland annat den judiske advokaten Sebastian Scheiman samt Israels ambassadör i Italien. Den sistnämnde tipsar Annika att hennes ”verkliga skönhet kommer att synas även på officiella dokument” ifall hon söker medborgarskap i Israel.

Många Twitteranvändare har dock svarat på inlägget och menar att den här typen av grafisk missbildning är ett vanligt förekommande problem hos polisens ID-kortsavdelning.

RT nämner därefter att Annika Hernroth-Rothstein uttalar sig om att den logiska förklaringen till hennes näsförstoring är ”nästan lika hemsk” som själva den påstådda manipuleringen av hennes näsa samt att hon besväras av att människor uttrycker leda inför judisk offermentalitet.

Hernroth-Rothstein blev i februari 2019 utkastad ur Venezuela, misstänkt för att ha lagt näsan i blöt i syfte att smutskasta det vänsterstyrda och antisionistiska landet. Detta under en period då den USA-stödde utmanaren Juan Guaido nyligen utnämnt sig själv till president och för tillfället utmanade den sittande regeringen. Något regimskifte har dock ännu inte ägt rum i det sydamerikanska landet.

Källa:
Jewish journalist claims enlarged nose on Swedish ID photo is anti-Semitic, Twitter says snot so fast
Venezuela: Och inget skulle någonsin bli detsamma…


  • Publicerad:
    2019-12-09 20:20