CENSUR Ryska toppdiplomaten Maria Zakharova har bannats av Twitter i en vecka för att ha övervägt möjligheten att USA var delaktigt i att skapa coronaviruset.

Twitter har tillfälligt stängt av ett av det ryska utrikesdepartementets officiella konton, tillhörande Maria Zakharova. Detta efter att Zakharova citerat en rysk militärbefälhavare som påstått att USA legat bakom uppkomsten av corona-pandemin. Detta skriver RT.

Det var på tisdagen som Twitter stängde av det ryska utrikesdepartementets engelskspråkiga konto i sju dagar. Zakharova hade skrivit att ”vi överväger möjligheten att USAID var inblandad i uppkomsten av #COVID19”, något som enligt Twitter utgör ”falsk eller vilseledande information”. Med USAID åsyftas den amerikanska federala myndigheten United States Agency for International Development.

Zakharova ironiserar över den självpåtagna expertisen som Twitter tror sig besitta och säger att det är mycket tveksamt att Twitter hade möjlighet att korrekt kontrollera dessa påståenden eller är i en position att ”ifrågasätta försvarsministeriets slutsatser baserat på dokument och färska data”.

Zakharova säger vidare att det är första gången som någon av det ryska utrikesdepartementets officiella konton har bannats, även om det bara var en vecka. Tidigare har Twitter censurerat vissa enskilda tweets.