VENEZUELA. Nyligen skrev USA:s president Donald Trump att Ryssland ”avlägsnat sitt folk” från Venezuela. Men detta tillbakavisar nu Ryssland, som menar att Trumps uppgifter kommer från ”någon mediekälla”.

Det var i mars som Ryssland flög in hundratals militärer till Venezuela för att utbilda landets försvarsstyrkor inför en möjlig amerikansk invasion. Detta sedan USA meddelat att man är beredd att med militära medel störta Venezuelas legitima regering.

USA:s president Donald Trump försökte då säga till Ryssland att de måste lämna Venezuela, något man dock inte lyssnat till.

Men på Twitter har Trump likväl försökt ge sken av att Ryssland har lytt honom. Nyligen skrev presidenten att ”Ryssland har informerat oss om att de avlägsnat de mesta av sitt folk från Venezuela”.

Detta tillbakavisas dock av Ryssland, som menar att Trump troligtvis fått sin information från Wall Street Journal som nyligen hävdade samma sak.

— Tydligen var det en indirekt referens till någon nyhetstidningskälla, kommenterar president Vladimir Putins pressekreterare Dmitry Peskov.

Källa:
Moscow has no clue what Trump meant by claiming Russia pulled ‘their people’ out of Venezuela


  • Publicerad:
    2019-06-04 12:00