INRIKES. Salafisten Moosa Assal vann priset ”årets folkbildare” på Förortsgalan 2019.

Moosa Assal. Foto: Instagram/Islam.nu

Moosa Assal, som är utbildad på det salafistiska universitetet i Medina i Saudiarabien, blev årets folkbildare på Förortsgalan. Han är idag fritidsledare på Blå Huset i Tensta. Assal har ett stort följe på sociala medier där han framförallt föreläser och pratar om islam. Många av hans inlägg på sociala medier är verser och budskap från koranen.

Assal tror att han fick priset eftersom han har så mycket med människor att göra och ofta är tillgänglig.

Förortsgalan gick av stapeln i slutet av februari i Kista, norr om Stockholm. Galan arrangerades med stöd från Kulturrådet, Comviq, Universal, Folkets Hus, Parker och Olsson Lilja Advokater. Kändismytomanen Alexandra Pascalidou var en av prisutdelarna under kvällen.

Moosa Assal på Instagram:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Älskade syskon, tagga hela ortens bröder & systrar. Detta är en viktigt video som berör väldigt många av oss. Må Allah belöna er. Ett viktigt råd ärade syskon kring fraser som ”Jag svär på allt” ”Jag svär på mamma” etc…Jag vet att många växer upp med dessa meningar och att de är en vana, men i Islam är det förbjudet att svära vid andra än Allah. Lärda har nämnt det vara en mindre form av avguderi, dock kan det bli större avguderi om man tror att den som man svär vid är som Allah i storheten och högaktningen. Det är endast tillåtet att svära vid ett av Allahs namn eller en av Hans egenskaper. Man kan även svära på Koranen om man menar Allahs ord för de är heller ej skapade. Dock har det blivit vanligt bland många ungdomar att säga ”Handen på koranens bok” vilket man inte heller bör säga. Lärda har även nämnt att det är konsensus i frågan att man inte får svära vid andra än Allah. Profeten (ﷺ) sade: ”Den som svär vid någon annan än Allah har hädat eller fallit i avguderi.” [at-Tirmidhî, Abû Dâwûd och andra. Autentisk] Och han (ﷺ) sade: ”Allah förbjuder sannerligen att ni svär vid era fäder, så den som svär bör svära vid Allah eller vara tyst.” [Muslim 1646, at-Tirmidhi 1534 och Ahmad 2:7] #tawhid #mamma #orten #råd #budskap #islam #husby #tensta #rinkeby #musik #hiphop #rapp #malmö #bergsjön #vivalla #botkyrka

Ett inlägg delat av Ramsis ”Moosa” ’Assal (@medinastudenten)

Källor:
Islam.nu´s Blogg: Moosa Assal
Kärlek och gemenskap på Förortsgalan


  • Publicerad:
    2019-04-02 11:00