INRIKES. Tre män har gripits av Säkerhetspolisen på Arlanda när de var på väg till ett europeiskt land. Enligt Aftonbladet är de misstänkta för ett så kallat förberedelsebrott, men Säpo vill inte gå ut med mer information.

Det var under lördagen som polisen ska ha gripit tre män på Arlanda. Nu bekräftar Säkerhetspolisen att man ligger bakom operationen, som även Nationella insatsstyrkan ska ha deltagit i.

— Det stämmer att Säkerhetspolisen genomförde en insats i lördags som berör ett av våra verksamhetsområden, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säpo, till Aftonbladet.

Enligt Säpo har tre män släppts efter att ha förhörts. Pressekreterare Wernstedt vill dock inte ge fler kommentarer i dagsläget.

— Det är en förundersökning som leds av oss under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, säger han.

Enligt Aftonbladets källor var de tre männen på väg till ett europeiskt land och misstänks nu för ett så kallat förberedelsebrott. Men exakt vad de misstänks ha förberett är ännu oklart.

Inte heller Riksenheten för säkerhetsmål vill precisera saken närmare.

— Jag kan säga att man ingrep mot tre personer. Det rör ett ärende som träffar ett av Säkerhetspolisens verksamhetsområden och det går inte att säga någonting om det här ärendet i dagsläget, säger Per Lindqvist, chefsåklagare på Riksenheten för säkerhetsmål, till Aftonbladet.


  • Publicerad:
    2020-08-17 16:00