Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Säpo misslyckas med nytt rekryteringsförsök – hör det bisarra samtalet när agenten konfronteras

Av Redaktionen, 2018-06-12
redaktionen@nordfront.se

POLISSTAT. Under dagen försökte Säpo att rekrytera en medlem i Motståndsrörelsen i Skellefteå. Säpoagenterna lämnade ett telefonnummer som man också försökte att nå medlemmen från flera gånger under dagen – men när hans gruppchef ringer upp numret låtsas den kvinnliga Säpoagenten som att han har ringt fel.

Säpo har vid flertalet tillfällen avslöjats med att försöka rekrytera så kallade informatörer från Nordiska motståndsrörelsen. Syftet är att försöka kartlägga och samla information om Sveriges enda sanna opposition och dess medlemmar för att mer effektivt kunna upprätthålla regimens kontroll över landet och dess befolkning.

Svart Skoda Superb
Under tisdagsmorgonen blev en medlem i kampgrupp 604 stoppad när han körde bil till jobbet. Bilen som stannade honom var en svart Skoda Superb med registreringsnummer OFT333.

Exempelbild på bil av fabrikat Skoda, modell Superb, 2016 årsmodell.

Den står registrerad på en person och en byggfirma med postbox i Linköping. Men enligt sökningar i andra register existerar varken personen eller bolaget.

Namn: Lindén, Jan Filip
Personnummer: 691001-3439
Adress: Box 691, F- Lindén HL, bygg, 581 07 Linköping

Med smicker som ”anledningen till att vi vill prata med dig är ju att du verkar vara en bra kille” och ”vi vill ju hjälpa dig, om du hjälper oss” ville en manlig och en kvinnlig Säpoagent stämma träff med medlemmen senare under dagen. När medlemmen frågade om de var från Säpo blev svaret endast tystnad. Han fick också ett telefonnummer där han kunde nå dem: 0700 518  635.

LÄS ÄVEN: En fallstudie i hur polisen rekryterar tjallare

Direkt efter att agenterna lämnat honom ifred kontaktade han sin gruppchef Simon Holmqvist och berättade om det inträffade. Lite senare under dagen ringde den manliga agenten upp från ovan nämnda nummer och förklarade att ”det är ju bäst för alla om inte dina kamrater känner till det här”.

Under eftermiddagen fortsatte det att ringa från numret till medlemmens telefon, dock utan att han svarade. Holmqvist valde då att ringa upp numret kring 17-tiden från sin egen telefon, men fick inget svar.

SÄPO-kvinna svarade på numret

Ungefär en timme senare fick Simon Holmqvist dock kontakt då en kvinna svarade på numret. I det inspelade samtalet hörs hur hon gör sitt bästa för att låtsas som att hon inte har någon aning om vad Holmqvist talar om, utan försöker istället att spela nonchalant och ovetandes. Trots att två Säpoagenter – som påstod sig befinna sig i Skellefteå under dagen och kunde nås på samma nummer – försökt nå medlemmen upprepade gånger från numret.

Kvinnan ville dock veta varför Holmqvist ”tänkte” att det var Säpo han hade kommit till. Hon klagar också över att han har en svår dialekt, men upprepade likväl hans namn helt korrekt trots att han uttalat det både snabbt och slarvigt.

Lyssna på det bisarra samtalet nedan:

Om detta händer dig
Nordiska motståndsrörelsen är en civil motståndsrörelse som arbetar med politisk aktivism och opinionsbildning. Men även om organisationen strävar efter att följa lagen måste vi vara medvetna om att vi lever i ett kriminellt system där polisen och andra myndigheter kan använda både omoraliska och olagliga metoder för att underminera organisationens verksamhet eller försöka förstöra enskilda medlemmars liv.

Vi vet sedan tidigare att polisen försett vänsterterroristerna i AFA med information om nationella, ett samarbete som mer nyligen också bekräftades av Martin Fredriksson som erkände att han under en del av sin tid i AFA var anställd av SÄPO för att arbeta subversivt mot den nationella rörelsen. Det händer också att SÄPO och poliser kontaktar dissidenters arbetsgivare i syfte att få dem avskedade.

LÄS ÄVEN: Prata inte med polisen!

Med ovanstående som bakgrund anser Motståndsrörelsen att det inte finns någon godtagbar anledning för nationalister att ha enskilda möten med SÄPO eller polisen. Om goda krafter inom de myndigheterna är intresserade av att läcka information till oss tar vi emot informationen, men det ska i så fall ske på ett kontrollerat sätt och utan att någon information vandrar åt det andra hållet.

Om du som enskild individ blir kontaktad av SÄPO eller polisen, klargör för dem att du inte är intresserad av att ha någon kontakt med dem; be dem uttryckligen att dra åt helvete om de inte accepterar detta. Spela in deras samtal, fota agenterna som söker upp dig och skärmdumpa deras SMS så att du omedelbart kan informera närmsta gruppchef om detta. Är du inte ansluten till Motståndsrörelsen kan du mejla in materialet till Nordfront. Ljusskygga myndighetspersoner ogillar att bli exponerade och genom att öka medvetenheten om detta bland nationella kan vi förhoppningsvis i viss mån avskräcka polisen från att göra alltför fräcka försök till att rekrytera polisinformatörer.

Nationalister som istället bakom ryggen på sina kamrater har kontakt med polisen kommer, när vi avslöjat dem, att brännmärkas som opålitliga individer och riskerar att bli nästa avskräckande exempel som vi skriver om på Nordfront.

Amnesti åt informatörer
Befinner du dig i en situation där du förser polis, säkerhetspolis eller någon myndighet med information? Motståndsrörelsen kan utfärda amnesti till dig som agerar informatör i dagsläget och hjälpa dig att gå vidare med ditt liv, förutsatt att en total uppriktighet om att göra rätt för sig råder redan från start.

Den enda vägen ut för dig som redan har försatt dig i en sådan position är att på eget initiativ vara totalt uppriktig och behjälplig, vilket åtminstone i någon mån kan reparera skadan du gjort och innebär att du kan lämna situationen du befinner dig i och gå vidare med ditt liv.

Kontakta i så fall Motståndsrörelsen på din ort (använd det krypterade kontaktformuläret på nästessidan under ”Kontakt”).


  • Publicerad:
    2018-06-12 22:16