USA Den amerikanske politikern Arnold Schwarzenegger har publicerat en video där han attackerar kritiker av judisk makt. En stor del av videon handlar om hur hemsk ”förintelsen” var.

Den amerikanske tyngdlyftaren och skådespelaren Arnold Schwarzenegger, som var guvernör i Kalifornien mellan 2003 och 2011, har av oklara anledningar publicerat en video där han försvarar judisk makt. En stor del av klippet handlar om hur Schwarzenegger besökt Auschwitz och hur hemsk han menar att den så kallade förintelsen var.

Han säger sig också vilja vända sig till personer ”som kan ha hört konspirationsteorier om judar”.

— Jag vet inte vilken resa som fört dig dit, men jag har sett nog med personer kasta bort sina liv för hatiska övertygelser, säger han.

Schwarzenegger talar också om sin far och dennes generation av män i Österrike som stred i andra världskriget. Enligt ex-guvernören tog de efter kriget till flaskan och var allmänt eländiga och fulla med skador.

— Men förutom skulden och skadorna kände de sig som förlorare. Inte bara för att de förlorade kriget men också för att de föll för en förlorarideologi, hävdar han.

Enligt Schwarzenegger är det samma sak med dagens människor som kritiserar judisk makt och utmanar den globala världsordningen.

— Nazister? Förlorare. Konfederationen? Förlorare. Apartheid-rörelsen? Förlorare. Jag vill inte att du ska vara en förlorare, dundrar han vidare.

Dessutom påstår han att de som kritiserar judisk makt bara gör det för att förneka sina egna tillkortakommanden. Om man bara ”jobbar hårdare” så kommer dessa problem enligt Schwarzenegger att lösa sig av sig självt.

— Det är lättare att skapa ursäkter om att det judiska folket konspirerade för att hålla dig tillbaka än att erkänna att du bara behövde jobba hårdare, påstår han.