Politiskt korrektas förakt mot oliktänkare har rikligt illustrerats via journalisten Ida Nilsings senaste utspel tillsammans med en teckning på Sverigedemokraternas partiledare.

I Länstidningen Östersund skriver journalisten Ida Nilsing en ledare som säger en hel del om mediadrevet mot Sverigedemokraterna sista tiden. Men där stannar det inte, utan svenska pensionärer får också en skopa oförskämdhet av kurden Soran Ismail, som citeras flitigt av Nilsing i ledarartikeln, där pensionärerna porträtteras som ”nedkissade galningar” som ”glömt bort vad de heter”.

Ida Nilsing pekar på att det ”illustrerar effektivt” att om den muslimska befolkningen är ett hot ”så kan pensionärer också vara det” och att ”med tanke på att cirka 88 procent av alla dömda våldsverkare är män, utgör således även män ett hot”. Samtidigt försvarar hon dessa våldsverkare och anser att cancersjuka, barn och arbetslösa också kostar pengar.

 

Det de flesta reagerat över är bilden där Jimmy Åkesson framställs som en kackerlacka som de övriga politiska partierna vill gasa. Med tanke på den judiska bakgrunden på många i SD’s övre skikt så förvånar det troligtvis en del hur man väljer att uttrycka sig. Erik Helmersson, ledarskribent på Dagens Nyheter gör kopplingar till folkmordet i Rwanda:
– Det saknas inte historiska paralleller till idén att gasa ihjäl motståndare eller personer man inte gillar.

Bilden säger mycket om verkligheten också. Hur de politiskt korrekta betraktar oliktänkare som skadedjur. Saneraren ser rädd ut och de politiskt korrekta är rädda för argument.

Den oberoende socialdemokratiska Länstidningen Östersund försvarar bildvalet och trycker på att de visat betydligt värre bilder förr:
– De andra partierna behandlar Sverigedemokraterna som något som katten har släpat in och man har försökt bekämpa dem på alla möjliga sätt och ändå har de bara växt. Det var ungefär den infallsvinkeln jag hade, säger konstnären och illustratören Kjell Nilsson-Mäki till Dagens Nyheter.


  • Publicerad:
    2012-11-27 07:04