INRIKES. En SD-politiker lämnar partiet efter att ha delat memer med Christer Pettersson.

Christer Pettersson porträtterad i ”Svenska syndabockar”, målad av Markus Andersson.

Efter att Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet frångått sina politiska principer och återigen släppt fram Stefan Löfven som statsminister har det svenska folkets reaktioner på den oheliga alliansen varit starka. Särskilt bland invandringskritiker.

Så kom det sig att Erik Wennerström, ledamot i Torsby kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, delade en bild på den misstänkte Palmemördaren Christer Pettersson, med texten ”Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?”

Memen blev kontroversiell bland vänsterliberala och folkutbytesvänliga medier, vilka snart gick till koordinerat angrepp mot Wennerström. Denne försvarade sig med att det var menat som ett skämt och att ”hur många som helst” delat bilden. Till slut gick det dock som det ofta brukar gå när media kräver något av SD; det sionistiska partiet uteslöt kommunfullmäktigeledamoten.

— Jag och Erik har haft samtal och vi har gemensamt kommit fram till det beslutet. Erik tar konsekvenserna av sin olämpliga och ogenomtänkta delning på Facebook och lämnar politiken med omedelbar verkan, säger distriktsordförande Runar Filper i ett pressmeddelande.

Källa:
SD-politikern lämnar partiet efter inlägg om Christer Pettersson


  • Publicerad:
    2019-01-20 11:30