Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mattias Karlsson (SD) delar althöger-mem – uteslutningsärende på väg att öppnas?

Av Redaktionen, 2018-06-10
redaktionen@nordfront.se

SVERIGEDEMOKRATERNA. SD-toppen Mattias Karlsson har delat en althöger-mem som driver med Henrik Schyffert. Bilden kommer egentligen från en skylt som användes på ett althögermöte och delar av skylten som inte syns på Karlssons bild innehåller rasistiskt språkbruk.

Igår arrangerade Nordisk alternativhöger en konferens i Stockholm. Gruppen som leds av den tidigare sverigedemokraten Christoffer Dulny har tidigare fördömts av SD.

Bland de mer högljudda kritikerna av alternativhögern finns Mattias Karlsson (SD) som fördömt gruppen som ”en destruktiv, empatilös, folkföraktande, rasistisk, antisemitisk, antidemokratisk och nyfascistisk rörelse”. Idag framkom det dock att Karlsson själv delat en bild från alternativhögerns konferens i Stockholm som fått spridning på sociala medier.

Bilden Karlsson har delat driver med komikern Henrik Schyffert men det som syns på bilden är egentligen bara delar av en skylt som användes på gårdagens alternativhöger-möte. Den övriga skylten innehåller bland annat texten ”HATFIKA” och ”neberboll” som synonym till negerboll. Det bör också tilläggas att bilden fotograferades av en vit makt-veteran och spreds i högerextrema kretsar innan Karlsson ”lånade” bilden och spred den på sin Facebook.

Hela bilden. Foto: Nordfront.

På Facebook står det att Mattias Karlsson ”känner sig road” av den neofascistiska och kryptorasistiska bilden som ursprungligen spreds av vit makt-anhängare.

Huruvida detta ska räknas som en rasistskandal och innebär att ett uteslutningsärende öppnas mot Mattias Karlsson är ännu oklart. En annan tolkning av det inträffade hade varit att guilt by association är tramsigt.


  • Publicerad:
    2018-06-10 12:00