BROTT. Två kommunfullmäktigeledamöter i Sverigedemokraterna är anhållna misstänkta för att ha odlat cannabis på tomten vid en stuga i Södertälje.

Två kommunfullmäktigeledamöter i Sverigedemokraterna (SD), Tommy Blomqvist och Ingrid Hult, misstänks för att i en stuga i Södertälje i Stockholmstrakten ha odlat cannabis på tomten. Det knarkodlande paret greps i lördags när polisen gjorde ett tillslag mot fastigheten. De båda sitter nu anhållna.

Polisen är förtegen om fallet men paret har tidigare varit omstritt inom det egna partiet. Tommy Blomqvist var tidigare SD:s första namn på kommunens partilista, men han uteslöts ur partiet och sitter nu som så kallad politisk vilde i kommunfullmäktige. Blomqvist sitter också kvar som ledamot i tio nämnder och bolag, däribland Telge AB, Telge Fastigheter, Telge Bostäder, miljönämnden och tekniska nämnden i Södertälje. Orsakerna till uteslutningen av Blomqvist från partiet var att han misstänktes för fusk med reseersättningar och ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Ingrid Hult är dock fortfarande representant för SD i Södertäljes kommunfullmäktige. Hon var partiets tredje namn på listan till förra valet.

Källor:
Politikerpar misstänks ha odlat cannabis i hemmet
Polisen misstänker: Politiker hade cannabisodling hemma på tomten


  • Publicerad:
    2018-04-09 20:05