MEDIA. Svensk media hänger nu ut sverigedemokraten Oscar Sjöstedt efter att hans hund ska ha bitit en grannflicka.

Illustrationsbild.

Illustrationsbild.

Vittnen har sett att en 4-årig flicka blev jagad och biten av en varghund som tillhör Oscar Sjöstedt (SD). Sjöstedt menar att valpar hälsar på det sättet och säger att hunden bara ”nafsade”.

— Det är en valp och barn är intressanta, hon vill gärna fram och leka och kättingen brast och hon sprang över till grannen. Min sambo sprang efter, men hundar är snabba, förklarar han och fortsätter:

— Det är väldigt väldigt olyckligt och det vill jag så klart beklaga och be om ursäkt för det obehag som det har medfört.

Polisen ryckte ut till platsen och en anmälan om vållande till kroppsskada ska ha upprättats.

— Vi kommer att utreda hur bitsk den här hunden är och se om vi tvingas till beslut om munkorg. Det kan till och med gå så långt att den ska avlivas om den bedöms som farlig, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på Nackapolisen.

Den före detta SD-politikern Erik Almqvist kommenterade på Facebook syrligt det faktum att svensk media med Aftonbladet i spetsen gjorde en stor nyhet av detta och hängde ut Sjöstedt. Almqvist skrev följande i inlägget som på en dag fått över 230-gillamarkeringar:

Moderat politiker attackerar polis med motorsåg: Media skriver notis där politikerns identitet skyddas.

Miljöpartistisk politiker begår pedofila övergrepp: Media skriver notis med såväl namn som partifärg skyddade.

SD-politikers valp biter grannbarn utan allvarliga skador: Två polisbilar rycker ut och landets största tidning hänger ut politikern med namn och bild längst upp på förstasidan.

Kan ju också påminnas om att Sveriges största dagstidning har en redaktör med mångårigt engagemang inom den utomparlamentariska våldsvänstern.

Redaktören är dömd för att ha huggit ihjäl en meningsmotståndare med knivhugg i ryggen. Men detta var det aldrig intressant att skriva om.

Fotnot: Varghybrider är idag förbjudna i Sverige såvida det inte är mer än fyra generationer sedan korsningen med vargen. Sjöstedts hund är korsad med varg längre tillbaka än fyra generationer och alltså laglig.

Källor:
Oscar Sjöstedt: Kan bara beklaga
Polis utreder hundbett vid SD-toppens villa


  • Publicerad:
    2015-05-29 21:35