Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Se upp med vem som erbjuder dig hjälp i svåra tider

Av Marcus Hansson, 2020-08-09
marcus.hansson@nordfront.se

LIBANON. Efter den stora explosionen i Beirut, har en rad länder erbjudit den ömtåliga nationen Libanon hjälp. Men finns det baktankar med erbjudandena?

Dagarna innan explosionen i Beiruts hamn hade det uppstått stridigheter mellan Hizbollah och Israel i södra delarna av landet. Bägge sidor anklagar varandra för att bryta tidigare överenskommelser. Dessa spänningar har förnyats eftersom att Israel vill genomföra sin plan på att olagligen annektera mark från palestinierna. Något som godkänts av USA.

Israel hotade med att inte bara skjuta mot Hizbollahs olika enheter utan även bomba libanesisk infrastruktur, detta för att skapa agg mot Hizbollah i resten av landet. Libanon är ett väldigt komplicerat land, mycket för att landet skapades under ett konfessionellt statsskick. Något som ansågs vara nödvändigt för att den unga nationen inte skulle slitas isär. Därför stödjer inte alla i Libanon Hizbollah utan tvärtom ser dem som sina fiender. Libanon har på grund av sin mångetniska och mångkulturella bakgrund haft inbördeskrig under flera årtionden. Jag har tidigare skrivit om de olika religiösa och etniska förhållandena som finns i Libanon och även om Sabra och Shatila massakern som Israel var delaktiga i.

Explosionen gjorde att Israel nu istället för att hota om att bomba libanesisk infrastruktur erbjöd sig att bistå Libanon med förnödenheter. Israel passade samtidigt på att upphöja sig själva för att de gjorde det.

I Israel är flera glada över explosionen. Tidningen Middle East Monitor lyfter fram Moshe Feiglin som tidigare satt som parlamentariker för det nuvarande regeringspartiet Likud i Knesset.

Feiglin posted on Facebook that he thanked God that the deadly blast took place in Beirut, and claimed it was just in time for Tu B’Av, which is a festival of love, and in modern times has become a romantic Jewish holiday for dancing, handing out flowers and singing “Today is Tu B’Av, a day of joy, and a true and huge thank you to G-d and all the geniuses and heroes really (!) who organized for us this wonderful celebration in honor of the day of love.” […]

In an interview with local radio, the former Likud MK said he hoped Israel was responsible for the blast, and that he was allowed to “rejoice” that it was Beirut and not Tel Aviv.

He said: “If it was us, and I hope it was us, then we should be proud of it, and with that we will create a balance of terror. By avoiding saying it’s us – we are putting ourselves on the dark side of morality.”

He continued: “We are all allowed to rejoice that it exploded in the port of Beirut and not in Tel Aviv.”

Folkförrädaren och globalisten Carl Bildt twittrar

Detta undgick inte folkförrädaren Carl Bildt som twittrade följande:

Ärkeglobalisten Carl Bildts tweet triggade igång de judiska hasbara-nätverken som började skapa en påverkansoperation. Dessa manade judar, kristna, sionister och filosemiter att bomba Bildt med tweets om hur fel han hade och hur olämplig han är.

I sedvanlig ordning varvade hasbara-propagandisterna upp sig till den nivå de alltid får till slut – Israel är bäst på [”ämne för den rådande situationen.”]

Vad den här dåren i princip säger är att Israel alltid får reda på varje katastrof först, för att sedan lyckas ringa upp den olycksdrabbade nationens regering först och erbjuda hjälp först. Sedan tar de sig först till alla nationer i hela världen, före även grannländer till nationen som råkat ut för katastrofen. Tror man på sådana här uttalanden och pratar i sådana termer är det heller inte konstigt att man också okritiskt tror på allt som sägs om förintelsen.

Globalisten Bildt förtydligar sedan i en annan tweet vad Israel har gjort mot Libanon under de senaste årtiondena.

Jag kan inte påstå att jag vet exakt vad Bildt menade i sin tweet men jag tror att han anspelar på Israels tidigare hotelser om att bomba Libanons infrastruktur. Israels Sverigeambassadör Ilan Ben-Dov, fortsätter arbetet med att måla upp en bild av att det bara handlar om att Bildt kritiserat Israels biståndsarbete när han skriver en debattartikel i Expressen som ägs av den judiska familjen Bonnier.

Han nämner inte att Israel hotat att bomba infrastrukturen i Libanon dagarna innan explosionen i Beirut. Det verkar som Israel och deras allierade vill att diskussionen om Bildts tweet ska handla om israelisk biståndspolitik och inte om Israels tidigare hotelser mot Libanon. Kanske för att släta över de misstankar som direkt kommer mot dem eftersom nationerna är i krig?

Det verkar också som att Israel försöker speciellt lyfta fram att de ger hjälp vid stora katastrofer för att framstå som givmilda. I verkligheten skänker de väldigt lite pengar till andra nationer. Istället tar de emot mycket bidrag själva, från främst USA.

Krav på reformer mot Libanon

Libanons statslösning för att upprätthålla den mångetniska- och religiösa nationen verkar inte falla globalisterna i smaken längre. Nu när Libanon behöver ytterligare biståndshjälp passar människor som Carl Bildt, Gustaf Reinfeldt, den franska presidenten och Rothschildbankiren Emmanuel Macron på att kräva omfattande reformer i landet. Exakt hur långtgående dessa reformer skall vara specificeras inte av dem. Bara att reformer måste ske.

Frankrike har en historia i Libanon eftersom de tog över styret från ottomanerna efter första världskriget. Därför har Macron besökt nationen och sagt enligt BBC att det krävs en ”ny politisk ordning.” Macron sa också att finansiering finns för Libanon men dess ledare måste implementera reformer först. Al-Jazira skriver om Macron.

He also said that he does not rule out implementing sanctions on Lebanese officials if sweeping reforms are not implemented, though he said he prefers to engage with them politically.

Macron säger att NGO:s skall få bistånden. Dessa skall sedan distribuera biståndet till folket. Anledningen är att korruptionen i myndigheterna är så hög, något som delar av folket håller med om. Runtom i världen har dock stora politiska aktörer tidigare använt sig av NGO:s för att skapa en globalistisk ordning i nationer.

Libanon har också stora ekonomiska problem och har haft det länge. Orsakerna är oroligheterna internt i landet och i närområdet som spiller över på nationen. Dessa oroligheter har skapats mycket av det senaste kriget i Syrien där bl.a. Israel, västerlandet och Turkiet har försökt att störta ned landet i en avgrund.

Kristalina Georgieva som jobbar för Internationella valutafonden (IMF) håller med om att reformer måste komma till. Hon säger i ett pressmeddelande:

The IMF is exploring all possible ways to support the people of Lebanon. It is essential to overcome the impasse in the discussions on critical reforms and put in place a meaningful program to turn around the economy and build accountability and trust in the future of the country.

Den amerikanska ambassaden i Beirut tar demonstranternas sida och uppviglar på twitter de libaneser som är arga på den nuvarande ledningen och Hizbollah. Västvärlden tog också demonstranternas sida i Syrien och bistod dem för att skapa oroligheter. Västvärlden bistod sedan demonstranterna och islamisterna med vapen som de sedan använde för att starta ett inbördeskrig i Syrien. Något som tidningen Nya Tider har skrivit mycket om i sin pappersupplaga.

Igår var det flera demonstrationer i huvudstaden Beirut och enligt France24 har människor brutit sig in i myndighetsbyggnader för att förstöra dem och sätta eld på dem. Polis och militär har under lördagskvällen lyckats avlägsna demonstranterna från de ockuperade myndighetsbyggnaderna.

Tweet från Al-Jazira reportern Timour Azhari.

Demonstranterna har satt upp galgar med hängsnaror, där de hänger pappfigurer som avbildats med talmannen Nabih Berri, presidenten Michel Auon, premiärministern Hassan Diab och Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah.

Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah säger i ett tal att Libanon är under belägring av USA. Han uppmanar att de olika parterna i Libanon måste enas under den nuvarande katastrofen. Nasrallah säger även att Hizbollah inte var skyldiga till att katastrofen inträffade, oavsett vad medier i Libanon och arabländerna säger. Nasrallah säger att vissa medier avsiktligen ljuger för att skapa ett inbördeskrig i Libanon.

Under söndagen hölls det en konferens på initiativ av Frankrikes president Macron. Ingen tidning har rapporterat något från konferensen som inte redan har sagts tidigare. Explosionen (som nu utreds) har gjort det påpassligt för de som vill förändra ett nu försvagat Libanon. Landets befolkning har prövats i flera årtionden. Invånarna kommer att prövas ytterligare, nu när alla olika geopolitiska intressegrupper och grupper inom landet kommer att slåss med varandra när det skall väljas vilka reformer som skall implementeras i landet.


  • Publicerad:
    2020-08-09 17:25