INRIKES. ”Nu är det min tur *snort snort*”, sa Sean Banan när poliserna testade folk för droger vid en toalett på en innekrog i Stockholm. Nu åtalas artisten för innehav och bruk av kokain.

Sina ”Sean Banan” Samadi. Foto: Daniel Åhs Karlsson (CC BY 3.0).

Den 27 september var den ”folkkära” artisten Sina Samadi, mer känd under artistnamnet Sean Banan, på resutrangen Mister French på Skeppsbron i centrala Stockholm. På plats var också polisens narkotikagrupp på Södermalm för att bekämpa knark i krogmiljö.

När patrullen har gjort en kontroll av personer inne på en toalett och går ut står ingen mindre än Sean Banan utanför dörren.

— Nu är det min tur, ska Sean Banan ha sagt till polisen följt av ett ”snortande” ljud med näsan.

När polisen tog Sean Banan åt sidan för att prata med honom erkände han utan omsvep att han tidigare under kvällen brukat narkotika. Enligt polisrapporten ”upplevs [Sean Banan] som mycket nervös och stressad när patrullen pratar med honom”. Han uppvisar även ”tecken på narkotikapåverkan såsom spelande fingrar, rastlöshet och muntorrhet”. Handen håller han mot sin ena ficka, som att han försöker skydda något.

I fickan hittar polisen sedan två påsar med ett vitt pulver, som senare visar sig vara sammanlagt knappt ett gram kokain.

I förhör på polisstationen erkänner Sean Banan också innehavet av kokainet:

Vart hittade jag narkotikan?
— I fickan, vänster ficka.

Vad hittade jag i din ficka?
— Kokain.

Hur länge har du haft det på dig?
— Ganska länge, sen jag gick ut. Sen klockan 21.

Han berättar också att det sammanlagt rör sig om ungefär ett gram kokain och att han en gång i tiden brukade uppemot fem gram kokain per dag. Men han anser sig inte ha ett missbruk eftersom han bara får ”psykisk abstinens”.

På fråga vad hans drogtest kommer att visa svarar han att han kommer att vara positiv på cannabis och kokain. Men när han ska lämna urinprov går det inte för honom och polisen tvingas därför ta ett blodprov för en kostnad på 2 500 kronor – en kostnad som Sean Banan själv får stå för. Blodprovet bekräftar också att artisten använt både cannabis och kokain.

Den sedan tidigare ostraffade Sean Banan åtalas nu därför vid Stockholms tingsrätt för narkotikabrott (innehav) och ringa narkotikabrott (bruk).

Källa:
Stockholms tingsrätt: B 16649-20


  • Publicerad:
    2020-10-19 10:53