INRIKES I fredags hölls den årliga Elle-galan, som är välbesökt av kändisar och andra personer ur Sveriges ”elit”. Enligt vittnen använde flera deltagare kokain helt öppet på efterfesten.

Det var under den exklusiva efterfesten som hölls efter fredagens Elle-gala som flera kändisar ska ha tagit kokain helt öppet. Detta uppger flera vittnen till Expressen.

Men varken arrangören eller Grand Hôtel, där festen hölls, vill kännas vid detta. Grand Hôtels Richard Lindh säger till tidningen att han inte fått några rapporter om droganvändning men att han ser allvarligt på om det skulle ha förekommit.

I en kommentar till Expressen skriver Elles chefredaktör Elina Grothén att inte heller hon hört talas om kokain på kändisfesten:

Vi har nolltolerans mot droger. Både vi och Grand Hôtel har höga säkerhetskrav på våra evenemang. Vi har haft extra insatser runt säkerhet i år och har inte fått några sådana rapporter från de tre olika företag som var anlitade för att arbeta med säkerheten på olika sätt.

Även riksdagshuset har nolltolerans mot narkotika. Trots detta hittade journalister från Aftonbladet nyligen spår av kokain på fyra av åtta riksdagspartiers kanslier. Som svar på detta införde riksdagen ”kunskapshöjande aktiviteter” i syfte att kunna ”blicka framåt”.