LÖGNPRESSEN Efter gårdagens läckta fyllebilder på Finlands statsminister Sanna Marin skriver en kulturskribent för DN att alkohol kanske är en dålig drog för en statsminister och att ”mjölet” har sina fördelar.

Det var under gårdagen som bilder på Finlands kvinnliga statsminister Sanna Marin läckte, där hon var stupfull och dansade, sjöng och poserade framför kameran. Marin och hennes vänner ska också ha pratat om ”mjölgänget”, vilket vissa har tolkat som hänvisningar till kokain.

DN:s kulturskribent Elsa Kugelberg skriver nu att Marin förvisso har rätt att ”festa” och ha ett privatliv. Samtidigt menar hon att alkohol är en ”dålig drog för en beslutsfattare” eftersom ”ruset är så långsamt och återhämtningen är så lång”.

”Under flera timmar är man oförmögen att göra något för landets bästa. Det är en sak att ha rätt till privatliv, kanske en annan att ha rätt till långa garanterat oavbrutna sjok av privat tid”, skriver Kugelberg och avslutar med att föreslå kokain som alternativ. ”Där har ’mjölet’ med sina 30-minutersrus åtminstone en fördel”, hävdar DN-skribenten.