FINLAND Ännu en skandalbild från statsminister Sanna Marins vilda festande har nått dagens ljus. Den här gången har lesbiska kyssar utdelats i statsministerbostaden.

Skandalerna kring Finlands statsminister Sanna Marin har avlöst varandra senaste veckan. Det började förra torsdagen då en festvideo, där den kraftigt berusade statsministern syntes åla på golvet, läckte ut.

Det gick rykten om att narkotika användes på festen, och snart kom en ny video där Marin syntes klänga och kyssa på rockstjärnan Olavi Uusivirta på en nattklubb.

Lesbiska kyssar och bara bröst

Idag har ytterligare en bild börjat få stor spridning i sociala medier. En bild som ska vara tagen i statsministerbostaden Villa Bjällbo i Helsingfors. På bilden syns två av statsministerns väninnor som kysser varandra och nästintill visar upp brösten.

I bakgrunden syns statsrådets officiella blå skärm och framför brösten håller kvinnorna en skylt med texten ”Finland”, som Marin har ståendes på sitt bord under internationella möten.

Statsministern fick skamligt ursäkta sig under ytterligare en presskonferens efter veckans många skandaler.

— Bilderna är tagna söndagen efter Ruisrock efter att vi hade badat bastu och simmat. En av bilderna är inte saklig. Jag ber om ursäkt för bilden som inte borde ha tagits, säger Marin.

"Inte varit i bostaden"

Marin hävdar att festen där bilden togs är den enda som har arrangerats i statsministerbostaden under sommaren. Hon menar samtidigt att man inte har varit inne i själva bostaden, utan att festen ska ha ägt rum vid toaletterna.

— Vi har inte vistats inuti Villa Bjälbo. Jag stängde själv alla dörrar, säger Sanna Marin.