INRIKES. SD-politikern Darko Mamkovic filmades då han snortade kokain på en fest.

Det sverigedemokratiska oppositionsrådet Darko Mamkovic filmades när han snortade kokain på en privat fest, avslöjar Expressen. I filmen syns Mamkovic luta sig fram två gånger för att dra i sig pulvret.

Enligt uppgifter har Mamkovics droganvändning varit ett diskussionsämne inom SD-avdelningen i Norrköping. Det anses vara ett stort problem då Mamkovic förutom oppositionsråd också är ordförande för kommunföreningen och ledamot i regionstyrelsen i Östergötland. Skandalisering av partiet skulle även kunna bidra till att samarbetsmöjligheterna med andra partier försämras.

Expressen begav sig till Mamkovics bostad för att ställa frågor om filmen, men han ville då inte ge några kommentarer utan avvisade dem istället från sitt hem. Istället får man en kommentar av SD Östergötlands ordförande Jan Svensson, som hänvisar till partiet på riksplanet som hanterar ärendet.

Från Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof får man svaret att ärendet utreds:

Partiet tittar just nu på om huruvida uppgifterna stämmer eller inte. Självklart tar vi detta på mycket stort allvar och det är viktigt att det reds ut i detalj. Drogmissbruk är givetvis inte något som partiet accepterar.

Vi har erbjudit hjälp och uppmanat honom att sjukskriva sig. Skulle det visa sig att han lider av ett missbruk förutsätter vi att han gör sig mottaglig för den beroendevård vi erbjuder från partiets sida.

I ett skriftligt svar från Sverigedemokraternas pressavdelning till Expressen lämnar Mamkovic följande svar:

Jag tar inte droger, det var ett engångs misstag när jag var onykter på en privat fest, där det visat sig att personen som gav mig substans var ute efter att skaffa sig komprometterande material mot mig i utpressningssyfte.

Jag har haft återfallande utmatningssyndrom under ganska långt period som har resulterat till större alkoholkonsumtion utan att jag märkt det i tid, dock har jag för ett tag sedan sökt hjälp och är därför sjukskriven.

Jag har informerat partiet om mitt tillstånd. Droger är skadliga och missbruk är något som kan drabba alla.


  • Publicerad:
    2020-09-29 22:15