UKRAINA. Separatister i östra Ukraina rapporterar att de skjutit ner ett av det ukrainska försvarets spionplan. Planet som flög över staden Slavyansk är bara ett i raden av luftburna transportmedel som skjutits ned av separatisterna.


Spionplanet som träffats av separatisternas eldgivning.

Separatister i staden Slavyansk lyckades nyligen skjuta ner ett av Ukrainas An-30B flygplan som uppges ha använts för att upptäcka separatiststyrkor.

— Under hela dagen flög ett ukrainsk övervakningsplan över Slavyansk. Självförsvarsstyrkorna sköt ner det – en motor fattade eld, uppger en av separatisterna.

I torsdags meddelade separatiströrelsen att man skjutit ner fyra ukrainska helikoptrar under de senaste tre dagarna. Man ska även lyckats bekämpa ner ett attackflyg och flera bepansrade fordon när, enligt den ukrainska regeringen, runt 300 separatister dödades och 500 skadades i ett ukrainskt bombanfall mot utbrytarrepubliken Donetsk tidigare i veckan. Den Ukrainska regeringen har dock dementerat uppgifterna om att man själva ska ha lidit några större förluster.

– Situationen är väldigt svår för oss. Fienden använder stridsflygplan konstant mot oss, 2-3 stridsflygplan åt gången (som byts av från olika flygfält) och 6-7 attackhelikoptrar, uppgav självförsvarsstyrkornas ledare Igor Strelkov i veckan.

Källa:
Slavyansk self-defense forces shoot down Kiev ‘spy’ plane (VIDEO)


  • Publicerad:
    2014-06-06 21:15