UTRIKES. I slutfasen av den tyska valrörelsen har frågan om sexualbrott varit ett hett ämne, detta efter att denna typ av brottslighet ökat i spåren av främlingsinvasionen.

I den tyska valspurten har frågan om sexualbrott varit en het potatis. I exempelvis delstaten Bayern har sexualbrotten ökat kraftigt och en rad enskilda fall har uppmärksammats i media.

En sådan händelse var när en 16-årig flicka förra fredagen våldtogs i en park i Bayern av ett flertal afghaner. Ett annat exempel var när en kvinna våldtogs av i staden Rosenheim en nigeriansk man som fått avslag på sin asylansökan.

Denna brottskategori har ökat explosionsartat. Sexualbrotten i tidigare nämnda delstaten Bayern har ökat med 50 procent under första halvåret 2017 jämfört med första halvåret 2016. Utlänningar är enligt den tyska polisen överrepresenterade som gärningsmän.

Denna utveckling tros vara en bidragande orsak till det invandringskritiska partiet AfD:s framgångar i opinionen. I dagens val verkar AfD enligt opinionsundersökningarna kamma hem mellan 10 och 15 procent av rösterna.

Källa:
Sexualbrott av utlänningar präglar tyska valspurten


  • Publicerad:
    2017-09-24 15:25