MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg delgavs idag åtal för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Idag väcktes åtal mot Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Åtalet gäller hets mot folkgrupp och åklagaren menar att det brottet ska ha begåtts den 12 november förra året då Lindberg talade på Motståndsrörelsens demonstration i Stockholm.

Åklagaren menar nu att på grund av sammanhanget så kan det ha varit olagligt att Lindberg utropade ”Hell seger” och gjorde en hälsning med knuten näve i slutet av talet. Lindberg erkänner själva gärningen men menar å sin sida att det är långsökt att det skulle vara brottsligt.

— Att få en hyllning till vår kommande seger att vara hets mot folkgrupp är oerhört långsökt och ett tydligt försök av systemet att åter flytta fram sina positioner gentemot oss i den enda verkliga oppositionen, säger Lindberg till Nordfront.

Bland annat säger Lindberg till Nordfront att hälsningen med knuten näve inte användes i Tyskland under 1930- och 40-talet, varför kopplingen är svag.

Kopplat till demonstrationen i Göteborg
Enligt Lindberg kan det vara ett medvetet drag att åtalet kommer nu när det bara är några få veckor kvar till demonstrationen i Göteborg.

— Tidpunkten är mycket anmärkningsvärd. Det är nära nog ett år sedan demonstrationen i Stockholm den 12 november nu. Att man väntat så länge med att väcka åtal känns klart inplanerat med anledning av den kommande demonstrationen den 30 september. Man vill helt enkelt försöka skrämma upp mig från att tala och våra demonstrationsdeltagare från att delta genom att med detta åtal försöka lägga någon form av tyngd bakom Erik Nords sinnessjuka uttalande, säger Lindberg och avslutar sedan med följande ord:

— Jag hoppas detta kan få än fler att sluta upp i Göteborg den 30 september. Låt er inte skrämmas, slut istället upp i kampen mot förbrytarna!

För mer information om den kommande demonstrationen, läs Revoltera.nu.


  • Publicerad:
    2017-09-11 11:45