SKÅNE. Polisen i Kristianstad står maktlösa inför den narkotikahandel som bedrivs av unga invandrare i staden.

Arkivbild.

Polisen står maktlösa inför narkotikahandeln som bedrivs i Kristianstads kommun. I Charlottesborg bedrivs den helt öppet menar man. När SVT besökte Charlottesborg i november förra året hittade man på egen hand både marijuana och antidepressiva tabletter i en trappuppgång.

Sedan fem månader tillbaka arbetar två poliser heltid med att aktivt försöka stoppa narkotikahandeln i Charlottesborg. Målet är att tjänsterna ska bli permanenta och att man genom ökat förtroende och kontakt ska kunna bekämpa kriminaliteten.

Samtidigt tar det mångkulturella Malmö, där det dagligen sker mord, mordförsök och rån, enorma resurser från polisen vilket gjort att man i Kristianstad inte kan sköta sitt jobb.

— Det är fruktansvärt och tråkigt just nu. Jag som samarbetar med Kristianstads kommun får om och om igen komma och berätta att vi inte fick mer resurser. Vi hoppas och tror på mer, men får inget, säger kommunpolisen Göran Svensson.

Vidare menar han att det är främlingarna som hanterar narkotikan i kommunen och om polisen griper någon blir personen snabbt ersatt av någon annan.

— Det är låsta [sic!] sammansatta kriminella invandrarpojkar som står för narkotikahandeln i stort. Åtminstone i Charlottesborg. Man är dessutom flexibla så försvinner en person ersätter man denne med någon annan.

Källa:

Kristianstadpolisen maktlös – vapen och narkotika har blivit vardag


  • Publicerad:
    2017-02-20 21:00