INRIKES. En trygghetsvärd på en skola i Malmö hotade nyligen medborgarjournalisten Joakim Lamotte med att han skulle våldta journalistens barn. Polisen lägger ner utredningen trots starka bevis. 

Joakim Lamotte.

Medborgarjournalisten Joakim Lamotte skrev under gårdagen ett inlägg på Facebook, där han berättar att en rasfrämling vid namn Mirjet Sfishta hotat att våldta hans barn. Sfishta jobbar dessutom som trygghetsvärd på en gymnasieskola i Malmö.

”Personen som skrev detta brutala meddelande till mig jobbar alltså nu med ungdomar på elevhälsan på Thoren Business School i Malmö”, skriver Lamotte på Facebook.

Mannen hotar bland annat med att någon skulle ”knulla sönder dina barn som om de vore djur som skulle avrättas”. Enligt Lamotte har skolan avskedat Sfishta efter avslöjandet, och Lamotte hävdar att mannen sedan tidigare är dömd för narkotikabrott och rattfylleri.

Lamotte skriver att han gjorde en polisanmälan, där han försåg polisen med den misstänktas namn, adress och personnummer, samt en skärmbild av hotet. Utredningen lades trots detta ner. Lamotte pratar med förundersökningsledaren Niki Vassiliadis som säger att ärendet lades ner innan den misstänkta hade förhörts. Hon säger också att polisen prioriterar brott som är enklare att utreda, hävdar Lamotte.

Mirjet Sfishta hotar att våldta Joakim Lamottes barn. Skärmbild: Facebook.


  • Publicerad:
    2020-10-14 19:15