INRIKES. SD:s reklamkampanj i tunnelbanan har väckt mycket uppmärksamhet. Nu väljer SL att stoppa delar av kampanjen då vandaler riskerar att skada sig när de river ner den.

I dagarna lanserade Sverigedemokraterna en reklamkampanj i Östermalms tunnelbanestation som riktade udden mot det organiserade tiggeriet.

Det dröjde dock inte länge förrän vänstern fick vittring och sedan dess har massiv vänsterkritik följt på sociala medier och hysteriska demonstrationer har anordnats mot reklamen.

Reklamen har även vandaliserats och nu meddelar SL att de stoppar den mest uppmärksammade delen av kampanjen, nämligen den som sitter klistrad på takbjälkarna ovanför rulltrappan.

Orsaken till detta är att de vandaler som river ner och förstör den kan riskera att skada sig:

— Vi ser det som sannolikt att personer kommer vilja riva ned dessa och det finns då stora risker att de kan skada sig själv och andra. Det här var ett rent förvaltningsbeslut som skedde på inrådan av SL:s säkerhetsdirektör, säger Jesper Pettersson, presstalesperson på SL.

Hela kampanjen kommer dock inte att stoppas och i nuläget förs diskussioner mellan SD och reklamföretaget Clear Channel om kampanjens vidare utformning.

Nedan finns en film som Avpixlat publicerat från en demonstration mot reklamen:

Källa:
SD:s takaffischer stoppas – av säkerhetsskäl


  • Publicerad:
    2015-08-05 22:15