POLITIK. Sverigedemokraternas nya kampanj mot det organiserade tiggeriet har väckt starka reaktioner bland vänsterorienterade människor. Under kvällen väntas tusentals personer demonstrera enligt gammelmedia.

SD-kampanj15-08

Sverigedemokraterna har ännu en gång köpt annonsplats i Stockholms tunnelbana. Denna gången har man riktat sig mot både internationella och nationella resenärer genom att skriva sitt budskap på engelska.

Genom banderoller i taket vid rulltrapporna ber man om ursäkt för ”röran här i Sverige” och belyser problemet med ”med tvångstiggeri”. Man utlovar även förändring efter valet 2018 samtidigt som man utger sig för att vara det enda oppositionspartiet i landet.

Starka reaktioner
Vid sextiden ikväll väntas tusentals personer demonstrera mot Sverigedemokraternas budskap, detta baseras på anmälningar som tagits emot genom det sociala mediet Facebook.

Demonstrationens arrangör, Amie Bramme Sey, menar att Sverigedemokraterna inte har någon rätt att upplysa allmänheten om det organiserade tiggeriet.

— Det handlar så klart om reklamen, det är ju inga nya åsikter som vädras. Vi vet var Sverigedemokraterna står i den här frågan, men det är ingen mänsklig rättighet att få affischera hela staden med de här åsikterna, menar han.

Källor:
18.00: Tusentals väntas demonstrera mot SD-kampanj
SD:s nya pr-trick – ber om ursäkt för tiggare


  • Publicerad:
    2015-08-04 18:00