FRILUFTSAKTIVITET. Nyheterna hade förmedlat att det inte skulle bli någon snö på söndagen vid Brösarp i Skåne, detta var som mycket annat de meddelar fake news.

Kl. 09:00 på söndagen samlades medlemmar från Näste 3 i Brösarp för att vandra i Brösarps backar. Brösarps backar var jobbiga att gå i då det hade snöat en hel del och där fanns lömska kaninhålor som man kunde trilla ner i. Väl avklarat var det äntligen dags för lite vila och aktivisterna passade på att dricka ordentligt. Snöovädret började nu alltmer tillta och det skulle komma att snöa flera centimeter under dagen. Nu gick färden vidare mot Hallamölla.

Hallamölla är en gammal kvarn, platsen omnämns för första gången 1491 och här finns också flera små vattenfall där fiskar vandrar upp i för att para sig. Platsen var fin och turistbroschyrerna rekommenderar att man besöker platsen när vårfloden inträffar.

Nu skulle ett vindskydd med grillplats hittas men gruppen fann att kartan inte överensstämde med verkligheten då inget vindskydd fanns. Detta gjorde att gruppen fick bita ihop och bege sig nästan hela vägen tillbaka för att komma till den allra första grillplatsen. Väl där gjordes en eld upp och gruppen klädde av sig sina blöta kläder för att värma upp sig vid elden samtidigt som de grillade. När allt var klart för dagen hade man avverkat 2.5 mil.

Flera bilder finns att se nedanför och på Näste 3:s VK

Är du sugen på att följa med Näste 3 eller något annat näste i våra friluftsaktiviteter? Hitta ditt näste och ansök idag!

Förrädiska kaninhål.

Korvgrillning och upptorkning


  • Publicerad:
    2018-04-03 19:30