NORRKÖPING. Socialdemokraten Robert Höglund har varit i partiets tjänst i nästan 50 år. Nu är han inte längre välkommen.

Robert Höglund var fram till i dagarna medlem i Socialdemokraterna i Norrköping och har tidigare varit lokal SSU-ordförande. Nu har han uteslutits på grund av en insändare i tidningen Folkbladet den 7 januari.

I insändaren riktar Höglund kritik mot islam men också indirekt mot den så kallade mångkulturen och kulturkrockar genom att påpeka hur invandrare för med sig andra influenser som inte alltid är av godo.

Vidare har muslimerna tagit med sig begrepp som vi nordbor var helt främmande inför, för bara några decennier sedan. Tvångsäktenskap, hedersvåld och könsstympning. Nu säger de vise att dessa ting inte har med Islam att göra utan är gamla seder och bruk. Kan så vara, men varför förekommer de då i huvudsak i muslimska länder och vad har alla dessa muslimska brödraskap, mullor, ayatollor och imamer gjort för att få slut på dessa uråldriga traditioner?

Två dagar efter insändaren fick Höglund ett samtal från Socialdemokraternas ombudsman i Norrköping, Olle Vikmång, som berättade att arbetsutskottet inte längre ville ha den gamle trotjänaren kvar som partimedlem.

– Formellt heter det att jag själv har avsagt mig mitt medlemskap i partiet. Men det skedde inte utan påtryckningar, berättar Robert Höglund till Folkbladet.

– Jag gav mig in på minerat område. Det talas mycket om yttrandefrihet just nu men det gäller väl bara för satirtecknare från Paris, säger han.

Källor:
Kritisk insändare blev Höglunds fall
Tycks vara ondskans religion


  • Publicerad:
    2015-01-24 15:15