KORRUPTION. Dagar efter att regeringen mottagit ett slutbetänkande i spelmarknadsutredningen säljer socialförsäkringsminister Shekarabi en träff med honom själv – till vd:n för ett spelbolag.

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Skärmbild: Youtube.

Spelbolaget Leovegas vd Gustaf Hagman, har nu till en kostnad av 122.500 kronor köpt ett möte med socialförsäkringsministern tillika illegale invandraren Ardalan Shekarabi.

Högstbjudande i en budgivning, som Shekarabi hade utlyst på sajten Tradera tilldelas en kostlig belöning: en promenad i naturen samt fika – tillsammans med ministern själv.

Det budade beloppet ska nu ha donerats till Musikhjälpen.

Till saken hör att Hagman tidigare tydligt har gett uttryck för sitt ogillande av den begränsande lagstiftning rörande spelmarknaden som socialförsäkringsministern ligger bakom.

— Jag ser det inte som problematiskt med tanke på att det är väldigt tydligt för omgivningen vad vi vill göra med spelmarknaden, kommenterar ministern till DN.

Shekarabi uttrycker vidare sin förvåning över Hagmans förvärv och betonar att mötet på intet sätt kommer påverka hans egen politiska linje i frågor som rör spelmarknaden.

Han fortsätter:

— Men jag välkomnar att det här bolaget har valt att betala det här beloppet till Musikhjälpen. Det var ju huvudsyftet med det.

Kommunikationsdirektören: ”Kan komma att löna sig”
Leovegas kommunikationsdirektör Hans Uhrus beskriver dock Hagmans avsikt med mötesinköpet som att denne önskar diskutera hur man får bort icke licensierade konkurrenter från marknaden.

Vd:n har tidigare uttryckt sig ytterst syrligt om hur ”duktiga” ansvariga politiker varit på ”att begränsa och införa krav på oss som är i licenssystemet”.

Uhrus tror att mötesformatet kan påverka resultatet och på så vis vara värt pengarna:

— Det blir lite mera avspänt och en möjlighet att kanske få prata lite mer utan att bli avbruten när man ses ute i skogen.

Strategiskt tillfälle
För regeringen är spelpolitik ett högaktuellt ämne, då Shekarabi för några dagar sedan mottog ett slutbetänkande i spelmarknadsutredningen.

En viktig uppgift för denna utredning är att presentera insatser som reglerar spelbolagens marknadsföring.

Shekarabi ser dock inget kontroversiellt i att någon med uppenbara lobbyintressen kan köpa sig till ett möte med ansvarig minister.

— Var jag och regeringen står i de här frågorna är väldigt tydligt och var spelbolagen står är också väldigt tydligt. Vi står ganska långt ifrån varandra…självklart träffar vi företrädare för den branschen kontinuerligt, men vi har ju motstående ingångar i det här, det är ju ingen hemlighet.

Gustaf Hagman, vd för Leovegas. Skärmbild: Youtube.


  • Publicerad:
    2020-12-18 19:15