BROTT. Socialtjänsten i Angered anmäler sig själva efter det utvidgade självmord som begicks under torsdagsmorgonen i förra veckan. Ekonomisk misskötsamhet skall ha fått en rasfrämmande moder att mörda sina små barn och sedan ta livet av sig själv.

Lägenhetshuset i Gårdsten i Angered där en mor misstänks ha mördat sina tre barn för att sedan begå självmord. FOTO: Nordfront.se.

Nordfront har tidigare skrivit om att en kvinna och hennes barn hittats döda i en uppbränd lägenhet i Göteborgsstadsdelen Angered. Initialt misstänktes kvinnans make för att ha mördat kvinnan och deras gemensamma barn, men mannen är inte längre misstänkt då obduktionsrapporter och polisens utredning visar att kvinnan själv mördat barnen och sedan tagit livet av sig.

Kvinnan misstänks ha begått morden i desperation på grund av ekonomiska problem. Den invandrade familjen skall ha varit djupt skuldsatt och hade inte betalat hyran på två år. Detta skall bland annat ha varit anledningen till att kronofogden gjorde hembesök hos dem samma morgon som de makabra morden begicks.

Familjen hade länge upprepade kontakter med socialtjänsten i Angered, som nu har valt att Lex Sarah-anmäla sig själva. Socialtjänsten klandrar sig själva och tror att det kan finnas skäl till att granska sitt arbete och hanteringen av det tidigare ärendet.

Enligt Maria Sjödahl, områdeschef för bistånd och service inom Individ- och Familjeomsorgen i Angered, så var en anmälan redan på väg in bara dagarna innan morden, men hon skyller dröjsmålet på semestertider.

Källa:
Socialtjänsten anmäler sig själv efter misstänkta morden i Gårdsten


  • Publicerad:
    2017-07-28 13:00