ÅSELE. Socialtjänsten i Åsele kommun går minus med 8,5 miljoner i år. Idag beslutade omsorgsutskottet att man skulle ta bort 20 vårdplatser på ett särskilt boende, men pengarna räcker ändå inte. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Socialtjänsten i Åsele kommun går minus med 8,5 miljoner kronor i år. I ett försök att spara pengar beslutade idag Omsorgsutskottet att ta bort 20 vårdplatser från ett särskilt boende. Boendet går ifrån att ha 60 vårdplatser till max 43 stycken.

Linnea Lindberg, ordförande i Omsorgsutskottet säger till SVT Nyheter att en del av de som bor i detta boendet istället kan behöva flytta till en gemensam avdelning i Åseborg. Platserna på det särskilda boendet i grannkommunen Fredrika kommer att kapas ner från 12 platser till 5.

De 12 personer som idag har plats kommer att få bo kvar, men inga nya kommer att få platser. På sikt ska de dock bara ha 5 platser, förklarade Lindberg.

Förslaget kommer nu att gå vidare från utskottet till kommunstyrelsen eller fullmäktige, där man kommer att ta beslut om besparingarna.


  • Publicerad:
    2020-10-13 21:05