INRIKES. En 30-årig somalier åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för en rad grova brott. Mannen ska ha rånat och knivhuggit en kvinna och dessutom låst in henne i en lägenhet och försökt strypa henne. Ytterligare en kvinna ska också ha utsatts för knivhot och misshandel av mannen.

I slutet av juli ska dessa brott ha sket i en lägenhet på Storgatan i Nässjö samt på Stortorget i Nässjö. Den åtalade somaliern nekar till brott. Mannen greps strax efter gärningarna, anhölls samma dag och häktades ett par dagar senare.

Enligt åtalet ska mannen låst in de båda kvinnorna i ett rum i en lägenhet. För detta åtalas mannen för olaga frihetsberövande. I rummet ska mannen sedan ha försökt strypa den ena kvinnan och sedan slagit henne med flera slag. Den andra kvinnan ska också ha misshandlats.

På Stortorget en stund senare ska mannen, som är medborgare i Somalia, ha stuckit den ena kvinnan med en kniv i magen och därefter rånat kvinnan på två väskor. Han ska ungefär samtidigt ha hotat den andra kvinnan genom att trycka en kniv mot hennes kropp. Kniven finns i beslag hos polisen. Åklagaren tänker till rättegången kalla ett par vittnen som ska ha sett brotten begås.

”Hänsynslöshet och råhet”, säger åklagaren om gärningarna.

 

Källa:

Åtal: hänsynslös knivrånare i Nässjö låste in sina offer


  • Publicerad:
    2013-09-11 18:43