MASSINVANDRING. Nyligen publicerade bloggen SD Partille bilder tagna utanför Sveriges ambassad i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Bilderna visar att köerna fortsätter vara långa trots att Sverige nyligen byggde ut ambassaden.

bild 1

Bilden visar kön av somalier som vill komma till Sverige.

Notera det svenska riksvapnet på betongsuggan.

Fotografen berättar för SD Partille:

Tog några smygbilder när jag åkte förbi den svenska ambassaden i Addis Abeba, för att visa på mängden av somalier är där varje dag. Ingen annan ambassad i Addis Abeba har detta enorma trycket av somalier. Utanför norska ambassaden är det tomt, likaså danska konsulatet.

På Hotellet bor en svensk som jag pratat lite med. Han har besökt ambassaden. Han menar att svenska ambassadens väntrum liknar en förläggning, där uppehållstillstånd ges på löpande band och erbjudanden om att söka stipendier och AMS-kurser erbjuds ifrån svenska staten. Ett överflöd av av skattemedel delas ut. Denna nivån av generositet får knappast fattigpensionären, som jobbat hela livet eller arbetslös Saab-arbetare som lever på mager A-kassa, någon del av.

I februari i år berättade Nordfront om arbetsförmedlingens planer på att öppna en filial i Etiopiens huvudstad Addis Abeba för att på så sätt se till att alla arbetsföra somalier snabbare fick arbete i Sverige. Mattias Wahlsten, samordnare för etableringsfrågor på Arbetsförmedlingen sa då att projektet på sikt skulle ”spara pengar”.

Källor:
Lång kö till Sverige i Addis Abeba
Arbetsförmedlingen öppnar kontor i Etiopien


  • Publicerad:
    2013-10-09 14:45