SKELLEFTEÅ. Efter Nordiska motståndsrörelsens miljöaktion mot Skellefteå kommuns kommunalråd, socialdemokraten Lorents Burman, bestämde sig en grupp Skelleftebor att under söndagen ha en samling på Möjligheternas Torg som man kallade för “manifestation mot rasism och nazism”.

Sopan-burman

Det var under måndagskvällen den 18 april som en grupp medlemmar och sympatisörer till Nordiska motståndsrörelsen åkte till Skellefteås kommunalråd Lorents Burmans hem i byn Lillkågeträsk för att överlämna skräp som man tidigare under helgen städat upp från ett naturstråk i staden. Aktionen blev uppmärksammad i flera lokalmedier och Burman själv kallade det hela för ett “hatbrott” och ett “påhopp på demokratin” och meddelade att kommunen framöver kommer att göra ett “officiellt uttalande” med anledning av aktionen.

En lokal talang och tillika antivit aktivist och piratpartist vid namn Leif Ershag var dock snabb med att gå till sitt kommunalråds räddning och anordnade under den följande söndagen en “manifestation” under parollen “Skellefteå mot Rasism och Nazism”. Spektaklet hade inbjudna talare, varav en var han själv. Talet finns att läsa på hans privata blogg, som annars mest tycks bestå av kulturmarxistiskt självbedrägeri och grubblerier kring hans egna mentala ohälsa. Till lokalmedia förklarar han initiativet:

— Vi kan inte låta dem stå oemotsagda. Jag hörde talas om och såg bilder på vad de hade gjort. Varje gång de försöker visa att de finns här uppe, så måste vi visa att vi är fler som står emot och inte tycker som dem.

skellefteå-antivit-demo-1

Piraten Leif Ershag, som tidigare misslyckats med att bli invald till Västerbottens landstingsfullmäktige, fick sin stund i rampljuset. FOTO: Nordfront.se

Om Nordfronts utsända, som var där för att dokumentera händelsen, säger han:

— Vi hade en som smög omkring och tog lite bilder, som soporna brukar hålla på med för att försöka skrämmas.

I sitt något förvirrande och nästan paranoida tal tilldelade han Nordiska motståndsrörelsens aktion en enormt stor betydelse. Han menade att tillvägagångssättet var “terror” och att själva soporna innebar att hela det “demokratiska” samhället nu var under attack. Dessutom påstod han att soporna levererades tillsammans med hotelser, och att detta inte får accepteras. En av Motståndsrörelsens lokala medlemmar i Skellefteå, som var med under själva aktionen, besvarar Ershags påståenden så här:

— Det var absolut inga hot. Vi städade upp en massa skräp i naturen som vi tyckte att vårt kommunalråd skulle ta hand om, eftersom han är ytterst ansvarig för kommunens politik. Ershag låter nästan paranoid i sitt resonemang.

Medlemmen säger vidare:

— När franska bönder är missnöjda med sina folkförrädarpolitiker brukar de dumpa flera ton gödsel hemma hos dem, och då brukar dessa bönder hyllas och röster höjs om att “så borde folk göra även i Sverige”. Men när någon för en gångs skull verkligen tar saken i sina egna händer och visar sitt missnöje så ställer sig en kulturmarxist med egen misslyckad politisk “karriär” i ryggen på torget och pratar om “hot” och “terror”. Man kan faktiskt fråga sig om Ershags motivation till att anordna spektaklet kanske mer handlade om honom själv än om oss och vår aktion?

bild3

Antivita aktivister som samlats på “Möjligheternas torg” i Skellefteå. FOTO: Nordfront.se

Efter Ershags anförande var det vänsterpartisten Lova Torstensons tur. Hon inledde med att förklara att hon hade frågat sig ifall hon verkligen vågade hålla ett anförande men att hon nog skulle göra det ändå, varpå en helt vanlig kulturmarxistisk utläggning om “demokrati” och “alla likas värde” följde, som knappast behöver någon mer ingående sammanfattning.

skellefteå-antivit-demo-4

Lova Torstensson. FOTO: Nordfront.se

En ung man klättrade sedan upp på ett monument och höll ett förvirrande anförande om att han var både svensk och persisk, och detta gav honom tydligen någon slags personlighetskris. Han påstod även att han besökt Nordfront som enligt honom var ”full med hakkors”. Dessa ska nämnda talare tydligen ha blivit svårt chockad av. Med tanke på att varken Nordfront eller Nordiska motståndsrörelsen använder sig av någon symbol som ens liknar hakkors, kan man misstänka att han i själva verket inte ens besökt hemsidan, och därmed inte riktigt vet vad han talar om.

skellefteå-antivit-demo-2

En persisk klättrare som påstår sig ha sett “massor av hakkors” på Nordfront. FOTO: Nordfront.se

Allt som allt blev det en lyckad aktion. Skräpet hamnade där det hör hemma, lokalmedia hjälpte till att berätta om aktionen för allmänheten och våra motståndare visade än en gång att deras antivita ideologi som bäst är förvirrande ryggdunkningar.

Källor:
Sopaktion mot kommunalråd Lorents Burman
Demonstration på torget – en reaktion på sopattacken mot kommunalrådet
Skellefteåbor demonstrerade mot nazism


  • Publicerad:
    2016-04-28 09:43