BANKMAFFIAN. Efter att Freddy Nerman fick sitt hus uppeldat har Sparbanken Syd valt att stänga ner inte bara hans Swish utan även hans privata bankkonto som han betalar räkningar med. Detta för att förhindra människor från att stötta Nerman.

Under fredagskvällen förra veckan startades en insamling till stöd för Freddy Nerman vars hem brunnit upp i början av veckan. Polisen utreder händelsen som mordbrand och allt tyder på att det var ett politiskt motiverat dåd.

Många människor visade solidaritet med Nerman och donerade pengar till honom. Efter helgen, på måndagsförmiddagen, beslutade dock Nermans bank – Sparbanken Syd – att stänga ner Swish-kontot som Nerman tog emot donationer på. Inte nog med att banken nekade sin kund att ha Swish och ta emot donationer efter att i princip allt han äger brunnit upp, de valde dessutom att avsluta bankkontot som han har haft sedan länge på banken och använder för att betala sina räkningar.

Detta beslut meddelades Nerman under måndagen och fick beskedet att beslutet tagits av en ljusskygg säkerhetsavdelning hos banken som inte gick att kontakta över telefon. Nerman hänvisas istället till att kommunicera brevledes med säkerhetsavdelningen och överväger nu att anlita en advokat för att få tillbaka sitt bankkonto.

Att svenska banker är för åsiktsförtryck är känt sedan tidigare, men att en bank på det här viset ställer sig bakom en mordbrand och försöker hjälpa till att ruinera en enskild privatpersons liv är en unik bottennotering även för Sveriges banker.

Ytterst ansvarig för Sparbanken Syd är styrelseordförande Hans Boberg som själv står skriven som bosatt i en 7 miljoner kronors-villa på Hobyvägen 77 i Borrby. De som vill ifrågasätta bankens agerande når honom på: 0709-92 77 12.

Insamlingen fortsätter!
De som vill stötta Freddy Nerman kan för närvarande posta kontanter till:

Nordfront
Box 52
77222 Grängesberg
Bifoga en lapp med texten ”Nerman” på

Nordfront kommer också inom kort att återkomma med ett Swish-nummer för de som vill donera pengar.

Kampen fortsätter! Bild från i tisdags.


  • Publicerad:
    2020-02-27 21:20