Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Specialgrupp utreder våldtäkterna i Strängnäs

Av Redaktionen, 2015-08-25
redaktionen@nordfront.se

STOCKHOLM. Nyligen våldtogs en kvinna två gånger inom loppet av en timme i Strängnäs. Nu tillsätter polisen en specialgrupp för att lösa fallet.

Strängnäs

Under natten till söndagen utsattes en kvinna för två fall av överfallsvåldtäkt på Tosterön i Strängnäs. Efter att ha våldtagits av de första gärningsmännen försökte kvinnan att ta sig från platsen då hon blev överfallen av ytterligare våldtäktsmän. Allt ska ha skett inom loppet av en timme i närheten av Tosteröbron. I närheten av platsen finns två asylboenden som drivs av svenskfientlige Bert Karlsson.

Nu har polisen tillsatt en speciell organisation bestående av 13 personer som ska försöka lösa fallet. Gruppen ska starta arbetet med full kraft under onsdagen. Polisen menar att det är i fall som är komplexa och där mycket information ska bearbetas som man tillsätter sådana här specialgrupper.

— Det är givetvis karaktären på brotten och givetvis vill vi visa att det här är något vi tar på fullaste allvar, säger Jonas Bergman som är kommissarie på enheten för grova brott i Eskilstuna.

I nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsman. Man ska dock ha hört ett 15-tal personer och det ska finnas ett signalement på mannen, men man vill inte avslöja någon information. Påståendet om att det ska röra sig om två olika gärningsmän vid de två brottstillfällena vill man inte heller kommentera.

— Det har spekulerats om det, det är något som vi försöker klarlägga. Så där är jag inte beredd att uttala mig, för vi vet inte helt hundra, menar Bergman.

Källa:
Efter dubbla våldtäkter – specialgrupp tillsätts


  • Publicerad:
    2015-08-25 19:05