MÅNGKULTUREN. En känd Stockholmskrögare som bland annat var en av männen bakom Klubb Naket på Södermalm får nu fängelse efter en två timmar lång tortyrliknande misshandel av en svensk kvinna.

Två bilder av David Cakir. Klicka för att förstora.

Det var den 23 oktober 2017 som den kände Stockholmskrögaren David Cakir (19940708-2297) grovt misshandlade en svensk kvinna som han var tillsammans med. Misshandeln skedde i kvinnans hem och pågick under två timmars tid. I åtalet kan man läsa om den tortyrliknande misshandeln.

Cakir har den 23 oktober 2017 på Vegagatan i Stockholm uppsåtligen misshandlat sin flickvän genom att under minst två timmar utdela ett stort antal slag som träffat henne i ansiktet, armarna och händerna. Han har vidare vid några tillfällen tagit kraftiga strupgrepp om hennes hals. Av misshandeln uppstod skador i form av frakturer på näsan, ett finger samt en arm. Vidare uppstod smärta, svullnad, blåmärken och andnöd samt en nedsättning av synen.

Misshandeln är att bedöma som grov då Cakir visat särskild hänsynslöshet och råhet då han under en längre tidsperiod utan avbrott misshandlat målsäganden i hennes hem genom kraftigt våld mot huvudet och då han tagit flera struptag om hennes hals samt har Cakir genom misshandeln orsakat ett flertal frakturer och synnedsättning.

Utöver att misshandla henne så framgår det av åtalet att han även hotade att döda kvinnan.

Cakir har den 23 oktober 2017 på Vegagatan i Stockholm hotat sin flickvän genom att uttala att han skulle döda henne, krossa hennes näsa och bränna henne med en cigarett vilken han vid tillfället höll i handen. Han har vidare uttalat att han skulle kasta kokande vatten och syra på henne samt hugga henne med en kniv. Han har därvid huggit med en kniv i luften i hennes närhet. Hoten har varit ägnade att framkalla allvarlig rädsla för hennes säkerhet till person. Gärningen skedde med uppsåt.

Inför rätten beskriver kvinnan själv vad som hände under den grova misshandeln. Här är ett kort utdrag ur domen.

Mot slutet av misshandeln tog David med sig henne in i vardagsrummet för att visa i en spegel vilka skador hon hade fått i ansiktet, men hon valde att titta bort eftersom hon inte ville se skadorna. Det var i samband med detta som hon först upptäckte att de andra tre personerna hade lämnat lägenheten. David sa till henne att han inte förstod varför hon var så korkad och inte svarade på hans frågor och att han därför skulle förstöra hennes ansikte. Han hotade henne också med att han skulle slå av hennes näsa. Därefter knäckte han hennes näsa genom ett hårt knytnävsslag. Hon höll hela tiden ögonkontakt med honom eftersom det var det enda sättet att komma levande ut ur situationen. Hon såg i hans ögon ett mycket starkt raseri. Därefter slog han flera hårda knytnävsslag mot hennes ögon.

[…]

David sa därefter till henne att han var tvungen att slå sönder hennes ansikte eftersom hon inte var ärlig när hon svarade på hans frågor. Han sa att han skulle börja skada henne med en kniv eftersom det tydligen inte var tillräckligt med knytnävsslag för att få henne att säga sanningen. Han höll en av hennes köksknivar i handen och högg med kniven i luften för att visa hur han skulle skada henne. Han sa att han skulle hugga henne i låret om hon inte svarade på hans frågor. Det var i samband med detta som hon först förstod att hon behövde ta sig från lägenheten om hon skulle överleva. Hon tittade mot ytterdörren och tänkte att hon skulle springa från lägenheten så fort hon fick chansen.

Här är en del av en bild i polisens förundersökning där man ser hur kvinnan såg ut efter den grova misshandeln. Bara en del av bilden visas för att det inte ska gå att känna igen kvinnan, men för att alla ändå ska förstå hur grov misshandeln var.

En bild av kvinnan efter misshandeln ur polisens förundersökning. Klicka för att förstora.

Den 22 december 2017 dömde Stockholms tingsrätt Cakir för Grov misshandel, Olaga hot, Övergrepp i rättssak, Skadegörelse och Ringa narkotikabrott till 2 års fängelse och 97 280 kronor i skadestånd. Domen överklagades inledningsvis av Cakir, men av någon anledning drog han senare tillbaks sitt överklagande, varför tingsrättsdomen vann laga kraft den 30 augusti 2018.

Cakirs familj ska enligt egen utsago ha kommit till Sverige som flyktingar, troligtvis från Turkiet. I Sverige har Cakirs far och hans bror drivit krogar i mer än 35 års tid innan unge Cakir själv tog över verksamheten 2016 vid 22 års ålder. Med tanke på att Cakir är blåögd så har troligtvis någon av hans föräldrar rasblandat här i Sverige eller i Turkiet.

Under senare år har Cakir lyfts fram flera gånger av systemmedierna, bland annat som godhjärtad invandrare som hjälper gamla svenska damer och som en av personerna bakom nakenklubben Klubb Naket på Södermalm i Stockholm som både startades och lades ner under våren 2018.

Nu har systemmedierna blivit motbevisade angående en av sina gunstlingars påstådda godhet och han får nu avtjäna det alltför milda straffet i fängelse.

Två bilder av David Cakir i polisens förundersökning. Klicka för att förstora.

Källa:
Stockholms TR B13748-17 Dom 2017-12-22


  • Publicerad:
    2018-09-11 11:30