MOTSTÅNDSRÖRELSEN. En grupp aktivister från Motståndsrörelsen motdemonstrerade mot en manifestation för ”solidaritet” och mot ”rasism” i Hölö under lördagskvällen. Ordningsmakten dök givetvis upp och till sin vana trogen började de att trakassera aktivisterna.

Den 4 februari anordnades det en manifestation för ”solidaritet” och mot ”rasism” i Hölö, söder om Stockholm. Anledning till detta jippo var att de så kallade ”nazisterna” i Sverigedemokraterna fick 20 procent av Hölös röster under det senaste valet. Därför begav sig diverse organisationer, kyrkan och etablerade partier ut på gatorna för att demonstrera. Detta skedde genom en så kallad ljusmanifestation. Självklart var Motståndsrörelsen på plats för att motdemonstrera mot detta trams.

De deltagande kom till Hölö utan några större förväntningar på vad de skulle se. Det de fann var marschallrader åt diverse riktningar längs Hölös huvudgator. Motståndsrörelsens aktivister började genast att släcka och samla in marschallerna och när en förbipasserande uppmärksammade detta stannade denne och frågade om vad som försiggick. En aktivist förklarade att manifestationen var riktad mot rasism och därför anordnade de en motdemonstration. Den förbipasserade lämnade platsen i vrede och aktivisternas aktivitet fortsatte.

Efter en stund dök ordningsmakten upp på platsen och aktivisterna var vid tillfället uppdelade i två grupper. Den ena gruppen stannades omedelbart av polisen för att visiteras på plats och för att bli fotograferade. När polisen fick frågan om varför de tog bilder på motståndsmännen svarade de att det var till förundersökningsprotokollet. Vilket brott aktivisterna var misstänkta för ville inte polisen svara på och därefter kunde gruppen lämna platsen.

Dessa fortsatte då att släcka marschaller då polisen inte sagt vad händelsen gällde. Det uppskattades inte av ordningsmakten som genast släpade in en av de deltagande i en polisbuss för att därefter köra ut honom till skogen utanför Hölö där han meddelades att han inte fick vistas i Hölö under resten av kvällen.

Den andra gruppen av aktivister blev även de stannade av polisen. Dessa fick i alla fall en förklaring till polisens närvaro som sa att de hade fått samtal om ordningsstörning i området. Polisen frågade därefter aktivisterna om vad de höll på med, varpå de fick svaret att det är en grundlagsskyddad rättighet att motdemonstrera mot kulturmarxistiska sammankomster.

Även den gruppen blev fotograferad och polisen förklarade sedan att personerna var misstänkta för ”ofredande” och ”stöld”. Vid detta tillfälle hade ytterligare en polispatrull och en polisbuss kommit till platsen. Båda grupperna möttes sedan upp för att gemensamt åka och hämta sin kamrat som blivit ivägkörd. Polisen fortsatte då med sina sedvanliga trakasserier och stannade bilarna för att söka igenom dem. En kniv hittades och två personer på plats blev misstänkta för brott mot knivlagen. När genomsökningen av bilarna var klar kunde aktivisterna till slut åka och hämta upp kamraten.

För att ta sig hemåt behövde aktivisterna åka genom Hölö och detta var något som inte föll i god jord hos ordningsmakten som började följa efter dem. Aktivisterna, som till slut hade fått nog av polisens trakasserier, lyckades finta polisen och ta sig obemärkt genom staden och sedan hem efter en lyckad kväll av aktiviteter.


  • Publicerad:
    2017-02-08 14:59