SVERIGE. Motståndsrörelsens Emil Hagberg, tidigare bland annat chef i Näste 1, blev nyss trakasserad av poliser.

Emil Hagberg, hans fru och deras tre barn blev tidigare idag stoppade på motorvägen av två polisbilar och en piketbuss som med hjälp av blåljus fick familjen att stanna sin bil.

När bilen stannat fick Emil gå ut ur bilen och blev visiterad. Därefter sökte polisen även igenom familjens bil som var full med packning då familjen var på väg hem från en längre resa.

— Vet ni varför vi tog ut din man? För att vi har haft med honom att göra förr, sa en av poliserna otrevligt till Emils fru som satt i bilen med barnen när Emil blev visiterad.

Som formellt svepskäl uppgav polisen att de ville göra en nykterhetskontroll och därför hade stoppat bilen. Emils fru som körde bilen fick blåsa och var självklart inte onykter, polisen hittade heller inga olagliga föremål i bilen.

Familjen Hagberg är såklart vid gott mod men händelser likt denna förtjänar ändå att uppmärksammas för att visa hur systemet utnyttjar poliskåren till att trakassera oppositionella aktivister och deras familjer.

Det här är inte heller första gången familjen Hagberg trakasseras av rättsväsendet. Förra året stormade Nationella insatsstyrkan familjen Hagbergs hem när Emil satt frihetsberövad efter konfrontationen i Kärrtorp. Med dragna automatvapen i högsta hugg försökte poliserna bryta upp flera dörrar på familjens hem trots att de enda som befann sig i huset var Emils gravida fru och deras två barn på 5 respektive 3 år.

Bilder:

Untitled

Polisen tvingade med blåljus in familjen på en bensinstation.

polistrak 1

Emil Hagberg förhörs av en polis medan andra poliser söker igenom deras packning.


  • Publicerad:
    2014-12-04 14:30